DODELJENJE MMA NAGRADE: Edvards slavio u ČETIRI kategorije

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Dec.2023, 13:12

DODELJENJE MMA NAGRADE: Edvards slavio u ČETIRI kategorije

Dominantno.

Održana je "World MMA Awards" ceremonija, a radi se o dodeli najprestižnijih nagrada u svetu MMA-a.

Među kandidatima za najboljeg borca godine našli su se Aljamain Sterling, Izrael Adesanja, Islam Mahačev, Leon Edvards i Sadibu Si. Konkurencija je bila žestoka, a nagradu je odneo Leon Edvards.

UFC-ov prvak velter kategorije u periodu od prvog jula prošle godine do 30. juna ove, upisao je dve velike pobede protiv Kamarua Usmana. Prvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je ostvario u avgustu prošle godine, nokautiravši Usmana spektakularnim ‘‘high kickom‘‘ minut pre kraja borbe. Usman se pokušao osvetiti u martu ove godine, ali Edwards je slavio jednoglasnom odlukom sudija.

U izboru za najbolju borkinju godine slavila je Meksikanka Aleksa Graso. Dve pobjede upisala je Graso, a posebno impresivna bila je njena pobeda nad Valentinom Ševčenko. Meksikanka je u martu ove godine prekidom došla do trijumfa. Vivian Arauho druga je borkinja koju je Graso porazila i to u oktobru.

Zanimljivo je da je Leon Edvards osvojio čak četiri WMMA nagrade. Osim one za najboljeg borca, Edvards je nagrađen za najveći preokret godine, a dobio je i nagradu za najboljeg internacionalnog borca (borci koji nisu iz SAD-a). Naravno da je Edvardsu pripala i nagrada za najbolji nokaut godine, jer ‘‘high kick‘‘ protiv Kamarua Usmana ništa manje nije niti zaslužio.

Kad je u pitanju borac koji je napravio najveći iskorak, konkurencija je bila jako kvalitetna, a nagrada je pripala Aleksu Pereiri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.