DK (dublovi): SAD - Srbija 1:2

Izvor: Mondo, 07.Apr.2013, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DK (dublovi): SAD - Srbija 1:2

U toku je meč dublova SAD i Srbije u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa. Srpski dubl vodi nakon što je dobio dva taj-brejka. Treći set pripao braći Brajan.

Kakva bitka dublova!

Srpski dubl Nenad Zimonjić - Ilija Bozoljac vodi 2:1 u setovima (7:6 (7-5), 7:6 (7-1), 4:6) protiv najboljeg dubla sveta, braće Boba i Majka Brajana!

U prvom setu, pri rezultatu 2:2, srpski teniseri su iskoristili drugu brejk šansu (dupla servis greška Boba Brajana), >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << a potom je trebalo "samo" da potvrdi taj brejk.

Servirao je Zimonjić i Srbija je imala čak 40:0, međutim, Amerikanci su dobili taj gem i uzvratili brejkom!

Do kraja seta nije bilo prilika za brejk, pa se ušlo u dodatni gem, tzv. taj-brejk. Brajani su napravili mini-brejk i poveli 2:1, da bi potom osvojili oba poena na svoj servis za 4:1. Na servis Ilije Bozoljca, Srbija je potom uzela oba poena, da bi onda bio vraćen mini brejk.

Ključni poen za dobijanje prvog seta, osvojio je Bozoljac sjajnim riternom na servis Majka Brajana.

U drugom setu bez brejkova, ali i bez prilika za brejk. Očekivalo se da Nenad Zimonjić bude motor našeg dubla, ali Ilija Bozoljac je, svakako, prijatno iznenađenje. Iako najneiskuniji od svih aktera duela, Bozoljac je bio siguran na servisu, a imao je i nekoliko sjajnih poteza tokom drugog seta, pogotovo kada je pri rezultatu 5:4 za Srbiju, vratio jednu tešku loptu posle polusmeča Brajana.

I drugi set rešen je taj-brejkom. Napravio je srpski dubl odmah dva mini brejk na servise Boba Brajana i poveo 3:0. Ziki je potom odlično servirao, za ubedljivih 5:0. Zablistao je ponovo Bozoljac, napravivši sjajan bekhend ritern, a Zimonjić je potom zakucao loptu u polje Amerikanaca.

Bozoljac je začinio sjajnu partiju, odserviravši svoj deveti as! Ubedljivih 7-1 u drugom taj-brejku!

Za razliku od drugog seta, u trećem je bilo prilika za brejk. I tu priliku imao je srpski dubl. Na servis Majka Brajana, pri rezultatu 1:1, Bozoljac i Zimonjić imali su dve šanse za brejk, ali nisu uspeli.

Prvi put na meču, servis Ilije Bozoljca nije "radio". I to u ključnom trenutku. Amerikanci su vodili 6:5, Bozoljac je servirao za novi taj-brejk. Ali, Amerikanci su taj gem dobili sa nulom.

Šteta! Ali, nije kraj, i dalje imamo set prednosti!

Trenutni rezultat u duelu SAD i Srbije je 1:1. Novak Đoković je u petak dobio Džona Iznera, a Sem Kveri, posle velike borbe, Viktora Trocikog.

(MONDO - foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.