DK: Amerikanci osigurali pobedu

Izvor: B92, 08.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DK: Amerikanci osigurali pobedu



Američka Dejvis Kup reprezentacija obezbedila je pobedu u četvrtfinalnom duelu protiv Španije već posle drugog dana duela u Vinston-Salemu u Severnoj Karolini. Pobednički poen osvojili su blizanci Brajan Bob i Majk koji su u dublu savladali špansku kombinaciju Felisijano Lopes-Fernando Verdasko sa 7:5, 6:3, 3:6, 7:6(7:5).

Prvog dana trijumfe u singlu ostvarili su Endi Rodik i Džejms Blejk, pa su Amerikanci korak bliže trofeju koji nisu osvojili od 1995. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dubl meč odigran je pred rasprodatom dvoranom u prisustvu 14.000 veoma bučnih navijača. Pošto su izgubili treći set na brzoj podlozi, braća Brajan su pri rezultatu 4:4 u četvrtom setu sačuvali dve brejk lopte, a meč su završili u taj-brejku.

Amerikanci su tako eliminisali Španiju, koja je igrala bez vodećeg igrača Rafaela Nadala, a u polufinalu će se sastati sa Švedskom koja je posle drugog dana povela protiv Argentine sa nedostižnih 3:0. Meč će se igrati od 21. do 23. septembra u Švedskoj. U preostalim četvrtfinalnim duelima Nemačka je obezbedila trijumf nad Belgijom posle vođstva od 3:0, dok Rusi kod kuće vode protiv Francuza 2:1.

Braća Brajan u Dejvis kupu imaju skor 11 pobeda i samo jedan poraz. U svojim karijerama imaju 36 titula u dublu uključujući i pet Gren slemova, a poslednji su osvojili ove godine u Melburnu. Ovo je na neki način revanš Amerikanaca Špancima za poraz u finalu 2004. godine na šljaci.

"Imali smo dobre ritern udarce i na kraju meča smo igrali bolje nego na početku. Srećan sam što se naša igra popravlja i očekujem da ćemo postati dobar Dejvis kup tim. Ovoga puta smo igrali protiv najboljih na njihovom terenu i mislim da se nismo obrukali", rekao je Verdasko.

Nedeljni singl mečevi nemaju rezultatski značaj. Rodik neće igrati zbog lakše povrede, a zameniće ga jedan od dvojice Brajana. Blejk će odigrati drugi singl duel.

"Dobro se osećamo. Idemo u Švedsku na težak duel i mislim da će imati dosta problema u izboru podloge, jer znamo da odgovorimo na svakom terenu. Imamo sjajnu šensu i mogli bi da dobijemo taj duel i još jedan", kaže selektor američke reprezentacije Patrik Mekinro.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.