DIVLJAK IBRAHIMOVIĆ POVREDIO MATERACIJA

Izvor: Kurir, 16.Nov.2010, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIVLJAK IBRAHIMOVIĆ POVREDIO MATERACIJA

Ibra je načisto poludeo. Cela fudbalska Italija šokirana je nakon tekvondo udarca Zlatana Ibrahimovića u derbiju između Intera i Milana, koji je završen trijumfom roso-nera (1:0). Upravo je Šveđanin odlučio pobednika derbija pogotkom u 6. minutu iz jedanaesterca, posle grubog prekršaja koji je Marko Materaci učinio nad njim.

Ibra je načisto poludeo.

Cela fudbalska Italija šokirana je nakon tekvondo udarca Zlatana Ibrahimovića u derbiju između Intera i Milana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koji je završen trijumfom roso-nera (1:0). Upravo je Šveđanin odlučio pobednika derbija pogotkom u 6. minutu iz jedanaesterca, posle grubog prekršaja koji je Marko Materaci učinio nad njim.

Međutim, nakon toga najveći obračun italijanskog prvenstva pretvorio se u „ultimat fajt“ meč, u kojem su korišćeni svi mogući udarci. Sve je počelo već na startu meča, kada je defanzivac Intera skrivio penal. Taj prekršaj je Ibrahimoviću bio povod za dalje razračunavanje sa Italijanom.

Da ima pamćenje ko slon, Ibrahimović je dokazao sredinom drugom poluvremena kada je u stilu Žan-Kloda van Dama patosirao jednog od najvećih grubijana u istoriji svetskog fudbala i tako mu pokazao da na terenu ima i boljih udarača od njega. Za svoj brutalan start zaradio je samo žuti karton, na opšte čuđenje navijača i igrača.

Ipak, osim po ovom divljačkom startu, čitava utakmica 12. kola Serije A biće upamćena po antipropagandi fudbala. Divljačkih startova bilo za jedan ozbiljan fajterski holivudski blokbaster. Treba izdvojiti rvanje Abatea s Pandevom i Kivuom, kao i start pred sam kraj meča i isključenje beka Milana.

Od dolaska u Milan Ibrahimović bar jednom mesečno izudara nekog fudbalera. Tako je za vreme treninga pred meč Lige šampiona sa Okserom u septembru iz čistog mira nogom u leđa snažno opalio mladog saigrača Rodnija Štrasera. I dok je 20-godišnji vezista ostao začuđen potezom Šveđanina, Ibra je hladno odšetao i nastavio da se šali sa Ronaldinjom.

Predrag Paunović

Prebio i saigrača na treningu

Rutinski trening Milana početkom novembra pretvorio se u fizički obračun u kojem je glavnu ulogu imao, pogađate, Zlatan Ibrahimović. Šveđanin je izazvao tuču sa saigračem Ogučijem Onjevuom, a dvojicu fudbalera jedva su rastavili saigrači.

Sukob je izazvao Ibrahimović kada je u jednom duelu bez razloga brutalno nagazio američkog štopera, iako je znao da se Onjevu tek nedavno oporavio od teške povrede kolena. Trening je prekinut, ali je svima postalo jasno da Milan u svlačionici ima bombu zvanu Ibrahimović, kojeg se prošlog leta Barselona uspešno ratosiljala.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.