DIJAMANTSKI SKOK Ivana najbolja u Cirihu uz novi nacionalni rekord!

Izvor: Blic, 03.Sep.2015, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIJAMANTSKI SKOK Ivana najbolja u Cirihu uz novi nacionalni rekord!

Kakav nastup posle svetske bronze! Ivana Španović nije imala mnogo vremena za odmor posle Pekinga, ali joj to nije smetalo da postavi novi nacionalni rekord u skoku u dalj na mitingu Dijamantske lige u Cirihu. U poslednjoj seriji, popravila je državni rekord sa rezultatom 7,02, što je za centimetar bolji skok od pekinškog za odličje.

Posle trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Pekingu, novi izazov bilo je finale Dijamantske lige, na četvrtom mitingu na kom je Ivana učestvovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Dijamantskoj trci, po ne baš dobrim uslovima jer je padala kiša.

U prve dve serije, Ivana je prestupila, najbolji skok imala je Bartoleta (6,67), pratila ju je Proktor (6,40), zatim Rumunka Alina Rotaru (6,36). Onda je u trećoj seriji Španovićeva bila najbolja sa 6.93, čime je preuzela prvo mesto.

Sa sve više samopouzdanja prilazila je stazi, u četvrtoj je ostvarila i drugi najbolji rezultat na takmičenju u tom trenutku, sa 6,90, peti skok doneo je rezultat od 6,66, dok je Bartoleta propustila tri serije, a onda je nadmašila Ivanu sa 6,97.

Odgovor nije mogao da bude bolji, u poslednjoj seriji, Ivana je popravila nacionalni rekord sa 7,02 za prvo mesto. Posle toga, Bartoleta je lider sa 20 poena, Ivana ima 12, a treća je Britanka Šara Proktor sa devet.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ivana: Ima vremena, mogu ja i više od 7,02

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2015

Srpska rekorderka u skoku u dalj Ivana Španović izjavila je posle briljantnog nastupa i pobede na mitingu Dijamantske lige u Cirihu da je sposobna za još veće domete...Španović je trijumfovala rezultatom 7,02 metara, što je novi državni rekord, potvrdivši sjajnu formu samo šest dana nakon prvenstva...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.