DETALJI OPERACIJE: Paspalju urađena ablacija srca

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2024, 23:21

DETALJI OPERACIJE: Paspalju urađena ablacija srca

Slavni košarkaš je u stabilnom stanju posle hirurškog zahvata.

Žarko Paspalj je u stabilnom zdrastvenom stanju, pošto je hospitalizovan u Beogradu.

Legendarnom košarkašu je urađena ablacija zbog srčanih smetnji u Kliničkom centru Srbije, saznaje Telegraf. To nije klasična operacija, već je reč o elektrokonverziji u kratkotrajnoj anesteziji.

Ablacija je način lečenja jakih aritmija zbog kojih se Paspalj i javio u bolnicu. Predstavlja način >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lečenja jakih aritmija zbog kojih se Paspalj i javio u bolnicu i predstavlja proceduru kojom se umanjuju simptomi artrijalne fibrilacije kao što su ubrzani i nepravilni rad srca, kratak dah, netolerancija na napor. Cilj ablacije je da se uspostavi normalan srčani ritam.

Nekadašnji as Partizana trebalo je da bude gost na jednoj svečanosti u Grčkoj, ali je hospitalizovan zbog aritmije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.