DEKI DAO GOL POSLE 10 GODINA

Izvor: Kurir, 05.Sep.2010, 07:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEKI DAO GOL POSLE 10 GODINA

Ko čeka, dočeka! Fudbaleri Srbije lagano su se prošetali po Farskim Ostrvima, gde su na startu kvalifikacija za EP 2012. godine savladali domaću selekciju ubedljivim rezultatom 3:0 (2:0). Sve je praktično bilo gotovo već u 18. minutu, kad je kapiten Dejan Stanković

Ko čeka, dočeka!

Fudbaleri Srbije lagano su se prošetali po Farskim Ostrvima, gde su na startu kvalifikacija za EP 2012. godine savladali domaću selekciju ubedljivim rezultatom 3:0 (2:0). Sve je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << praktično bilo gotovo već u 18. minutu, kad je kapiten Dejan Stanković golom iz slobodnog udarca udvostručio prednost „orlova“. Pomenuti pogodak fudbalera Intera treba da raduje, jer Deki je poslednji gol na ovakav način postigao pre više od jedne decenije.

- Više od deset godina čekao sam gol iz slobodnog udarca. Čak sam i na Farskim Ostrvima poručio Danku Lazoviću kako on treba da šutira, ali smo u poslednjem trenutku promenili plan. Svestan sam da u ovom duelu nismo pružili blistavu partiju, mada realno to nismo ni očekivali. Dugo sam u reprezentaciji i znam koliko je teško igrati ovakve utakmice - kaže Stanković.

Istina je da „orlovi“ u Toršavnu nisu blistali, ali, s druge strane, najbolji srpski reprezentativci uspeli su da zatresu mrežu Farana čak tri puta, što se zaista dugo nije dogodilo.

- Ne znam da li su Farani na svom terenu u skorije vreme primili tri pogotka, pa i taj podatak treba nešto da govori. Znamo i mi da nismo odigrali na nivou i naravno da možemo bolje. Ipak, u ovom trenutku je najbitnije to što smo na našem kontu upisali prve bodove i uspešno započeli novi ciklus kvalifikacija. Uveren sam da će već u utorak na meču protiv Sloveniji biti mnogo bolje - kaže jedan od najboljih defanzivaca današnjice Nemanja Vidić.

Nikola Žigić: Početak serije

Tačku na pobedu selekcije Srbije stavio je Nikola Žigić golom u 90. minutu susreta i nagovestio da će i u ovim kvalifikacijama biti bitan šraf u mašini „orlova“.

- Nismo očekivali da ćemo ovako lako doći do pobede nad Faranima. Oni su igrali koliko smo ih mi pustili, a gol koji sam postigao mnogo mi znači, jer sam baš dugo golgeterski postio. Nadam se da će ovo biti samo početak nove serije golova - kaže Žigić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.