DEJVIS KUP: Srbija VODI protiv Austrije! Duci posle NEVIĐENE drame SLOMIO žilavog Melcera!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2021, 16:49

DEJVIS KUP: Srbija VODI protiv Austrije! Duci posle NEVIĐENE drame SLOMIO žilavog Melcera!

Najbolji teniser sveta ima priliku da donese pobedu Orlovima.

Kroz neviđenu dramu do velike pobede! Srbija je osvojila prvi poen protiv Austrije na premijeri Dejvis kupa, pošto je Dušan Lajović u maratonskom meču, posle tri seta, savladao Geralda Melcera rezultatom 2:1 (7:6 (7:5), 3:6, 7:5).

Nije dozvolio Duci iznenađenje protiv 287. tenisera sveta, koji je naterao srpskog asa da prođe kroz pakao, kako bi doneo Orlovima prvi trijumf u Insbruku.

Rovovska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << borba vodila se u prvom setu do taj-brejka, koji je Srbin otvorio loše, dozvolivši Melceru da napravi mini-brejk, ali je odmah uzvratio ribrejkom i izjednačio.

Međutim, Lajović je nastavio da greši i Gerald je stigao do ubedljivih 3:1, da bi Duci ponovo zablistao i iznenadivši Austrijanca ekspresno poravnao na 3:3.

Serija mini-brejkova u ovom delu igre, Dušan je ponovo zablistao i poveo sa 4:3, a onda Melcer uzvratio na isti način za 4:4.

Ipak, sa dva vezana poena i greškom Geralda, Lajović je stekao visokih 6:4, koje nije prokockao i doneo je Orlovima prvi set na turniru - 0:1 (6:7 (5-7)).

Ista slika viđena je u drugom periodu, gde su rivali čvrsto držali svoje servise. Sve do šestog gema, kada je Austrijanac brejknuo Ducija i potom sigurno odservirao za konačnih 6:3.

To nije poremetilo srpskog reprezentativca, koji je u još jednom neizvesnom trećem setu, brejk loptama u 12. gemu stigao do velikog trijumfa nad nikad nezgodnijim Geraldom Melcerom, iako je po plasmanu daleko od svetske klase.

Kako je meč tekao pročitajte u nastavku teksta.

Teniska reprezentacija Srbije mečevima protiv Austrije u Insbruku, počinje ovogodišnje takmičenje u Dejvis kupu.

Predvođeni najboljim igračem sveta Novakom Đokovićem, Orlovi će pokušati da u grupi sa domaćinom i Nemačkom izbore plasman u četvrtfinale, gde ih čeka okršaj sa prvoplasiranim iz "C" grupe, gde su smešteni Francuska, Velika Britanija i Češka.

Srbiju će u prvom meču predstavljati Dušan Lajović, kome će protivnik biti Gerald Melcer, 287. teniser na ATP listi.

U drugom meču, u Insbruku će se predstaviti prvi reket planete, pošto će na teren dva Novaka - Đoković i Austrijanac Denis, koji zauzima 118. poziciju na svetu.

Sva dešavanja sa ovog duela iz minuta u minut možete da pratite na portalu Srbija Danas.

Celebra Novak Djokovic y todo el equipo serbio.

Lajovic le ganó 7-6 el primer set a Melzer en Innsbruck.

¡Disfruta la #CopaDavis 🎾 en @DIRECTVSports y @DIRECTVGO!

* Disponible en 🇵🇪🇨🇴🇨🇱🇪🇨 pic.twitter.com/jFuHtmlM11

— DIRECTV Sports (@DIRECTVSports) November 26, 2021

pic.twitter.com/Sh2FGbQrP6

— C Kristjánsdóttir ●🐊 (@CristinaNcl) November 26, 2021

Lajovic 🇷🇸 - G Melzer 🇦🇹 set 1 stats pic.twitter.com/kni2DWssUb

— C Kristjánsdóttir ●🐊 (@CristinaNcl) November 26, 2021

Lajovic v Melzer is now underway. World feed/Eurosport Player comms: Barry Cowan & Barry Millns. pic.twitter.com/96pHdhphtE

— Del🇪🇺 (@Stroppa_Del) November 26, 2021

TOK MEČA.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.