DEJVIS KUP: Berdih izjednačio!

Izvor: Mondo, 17.Nov.2012, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEJVIS KUP: Berdih izjednačio!

David Ferer ubedljivo pobedio Radeka Štepaneka (6:3, 6:4, 6:3), a Tomaš Berdih protiv Nikolasa Almagra vratio Čehe u igru - 6:3, 3:6, 6:3, 6:7, 6:3.

Selekcije Češke i Španije izjednačene su posle prvog dana finala Svetske grupe, koje se igra u Pragu.

Španija je zakoračila ka četvrtoj tituli u poslednjih pet godina, zahvaljujući sigurnoj igri Davida Ferera, ali je najbolji igrač Češke Tomaš Berdih uspeo da vrati stvari na početak - 1:1!

Problem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za domaćina može da bude to što je Berdih proveo na terenu četiri sata i neće mu biti prijatno da se u nedelju popodne nadigrava sa neumornim Fererom.

Ko će u tom duelu imati "meč loptu", biće poznato u subotu, kada se od 14 časova sastaju Ivo Minar, Lukaš Rosol i Marsel Granoljers, Mark Lopez. Boljem iz tog okršaja za "salataru" će biti neophodan samo još jedan poen.

Berdih i Almagro odigrali su potpuno izjednačen meč, u kojem je favorizovani Čeh propustio priliku u "taj brejku" četvrtog seta, da bi u petom ipak napravio jedan brejk više.

Berdih je prvi osvojio gem na protivnikov servis (4:2), Almagro se odmah revanširao (4:3), ali nije uspeo da uvede meč u dramatičnu završnicu, u kojoj bi se igralo dok neko ne stekne dva gema prednosti...

Ferer je u duelu sa Štepanekom iskoristio samo pet od neverovatnih 25 brejk lopti (20 odsto), ali je imao 13 vinera više i napravio 16 neiznuđenih grešaka.

Čeh se nalazio u vođstvu jedan jedini put, kada je u drugom setu bilo 4:3. Ferer je potom osvojio tri gema zaredom i preokrenuo rezultat.

U trećem setu imao je dva brejka prednosti (5:2), domaći teniser vratio je jedan, da bi Španac kod 5:4 iskoristio drugu meč loptu, kada Štepanek nije uspeo da prebaci preko mreže jedan lagan volej.

Zanimljivo je da su se Ferer i Štepanek sastali i prvog dana finala Dejvis kupa 2009, samo u drugoj partiji. Tada je u Barseloni bilo mnogo uzbudljivije, ali je pobednik bio isti - 1:6, 2:6, 6:4, 6:4, 8:6.

"Crvena furija" dobila je meč ukupnim rezultatom 5:0.

Preostale dve titule, u periodu najveće dominacije jednog nacionalnog tima u poslednje tri decenije, Španci su uzeli pobedama nad Argentinom - po 3:1 u Mar del Plati 2008. i u Sevilji 2011. godine.

(MONDO, foto: Beta/AP)
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.