DE JONG TRAGIČAR: Dortmund SRUŠIO PSV!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2024, 00:15

DE JONG TRAGIČAR: Dortmund SRUŠIO PSV!

Plasman u četvrtfinale...

Fudbaleri nemačkog Dortmunda plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večeras na svom terenu u revanš-meču osmine finala savladali holandski PSV sa 2:0. To im je bio više nego dovoljno za prolaz dalje, jer je prvi meč završen rezultatom 1:1.

''Milioneri'' su želeli od samog početka meča da izvrše što snažniji pritisak, potpomognuti velikom podrškom sa tribina i u tome su i uspeli!

Matsen je odmah imao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << veliku priliku za domaće, šutirao je iskosa sa leve strane, ali je golman PSV-a uspeo da izbije loptu u korner.

Samo minut i po kasnije, Dortmund stiže do vođstva i do gola koji je, ispostaviće se, i rešio ovaj dvomeč.

Lopta je bila ubačena sa leve strane na ivicu kaznenog prostora, gde je na kraju stigla do Džejdona Sanča koji sa nekih 17 metara šalje milimetarski precizan šut po zemlji u donji desni ugao gola golmana Beniteza - 1:0.

Mogli su domaći u 16. minutu da udvostruče prednost kada je Brant šutirao sa desne strane, golman Benitez je kratko odbio loptu do Malena koji sa ivice peterca ne uspeva da ga savlada - odlični Benitez uspeva nogom da odbrani i taj udarac!

Uspeo je kasnije PSV da se oslobodni pritiska i da dođe do svoje igre, ali do kraja prvog poluvremena su izostale ozbiljnije prilike za tim iz Ajndhovena.

Posle tri minuta igre u drugom poluvremenu, solidan pokušaj imao je Malen sa distance, ali je Benitez još jednom dobro intervenisao.

Mnogo je bliži golu bio Lozano u 53. minutu na drugoj strani! Meksikanac Irving Lozano koji je u poluvremenu zamenio Tila, odmah je uneo živost u ofanzivi PSV-a i malo je nedostajalo da donese izjednačenje svom timu. Bio je to pravi projektil sa dvadesetak metara, iskosa sa leve strane, gađao je bliži ugao, ali je lopta okrznula stativu i završila u gol-autu.

Kako se i moglo očekivati, borba se rasplamsavala, a Dortmund je u 64. minutu imao novu sjajnu šansu kada je posle centaršuta sa desne strane Filkrug ostao ''zaboravljen'' u kaznenom prostoru PSV-a, zahcvalio je loptu glavom, ali golman Benitez je nastavio da briljira.

Sedam minuta kasnije Bakajoko se majstorski oslobodio Humelsa, šutirao iskosa sa desne strane, ali golman Kobel uspeva da izbije loptu u korner.

A onda, bitna izmena koju je je trener Dortmunda Edin Terzić izvršio u 75. minutu meča. Na teren je poslao iskusnog Marka Rojsa umesto Sanča i samo dva minuta kasnije Rojs odlično izvodi slobodan udarac sa desne strane, centrirao je za Filkruga koji pogađa mrežu, ali posle kraće neizvesnosti tokom provere u VAR sobi, taj gol ipak nije priznat zbog minimalnog ofsajda.

Sjajna prilika na drugoj strani u 79. minutu kada je opet Lozano uspeo da se izbori za poziciju za šut, gađao je iskosa sa leve strane bliži ugao, ali nije bio precizan, lopta završava pored stative u gol-autu.

Veliki kiks Džana je mogao skupo da košta ekipu Dortmunda na ulasku u 90. minut meča. Bukvalno je poklonio loptu Tezeu ispred kaznenog prostora, ovaj je odmah šutirao, ali je bio zamalo neprecizan.

Ali, tragičar meča bio je kapiten PSV-a De Jong, koji je na dodavanje Tezea u četvrtom minutu nadoknade očajno reagovao u kaznenom prostoru domačćih i sa desetak metara poslao loptu visoko ptreko gola.

Kazna je usledila već u narednom napadu, kada Marko Rojs u kontri Dortmunda izbija sam ispred Beniteza i rutinski šalje loptu u mrežu za konačnih 2:0.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.