DAntoni trener godine

Izvor: B92, 11.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D'Antoni trener godine



Za najboljeg trenera NBA lige proglašen je Majk D'Antoni koji je sa ekipom Finiksa završio regularni deo sezone sa najboljim skorom u ligi 62 pobede i 20 poraza. Sansi su odnosu na prethodnu sezonu zabeležili 33 pobede više, što je treća najveća razlika u ukupnom skoru jednog tima u istoriji NBA lige.

54-godišnji D'Antoni dobio je 326 glasova, 125 više od drugoplasiranog Rika Karlajla trenera Indijane. Treće mesto zauzeo je Nejt Mek Milan iz Sjetla. D'Antoni je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drugi trener u istoriji Finiksa kojem je pripalo ovo priznanje posle Kotona Ficsimonsa.

Ključ uspeha Finiks Sansa ove sezone bio je fantastičan napad. Sa 110.4 poena po meču Finiks je bio najefikasniji tim u regularnom delu sezone i postao je tek drugi tim koji je posle sezone u kojoj je imao više od 50 poraza zabeležio više od 60 pobeda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.