DAntoni: Harden je naš plejmejker

Izvor: MVP.rs, 27.Sep.2016, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

D'Antoni: Harden je naš plejmejker

Novi trener Roketsa je za svog najboljeg igrača pripremio novu ulogu.

Hjuston je nakon loše sezone, bez plej-ofa, u novu ušao sa izmenjenim sastavom. Najveća promena jeste odlazak Dvajta Hauarda, kao i dolazak novog trenera, Majka D'Antonija (65). On je poznat kao stručnjak koji voli brzu igru sa velikim brojem šuteva za tri poena, a čini se da su Roketsi idealna sredina za takav stil.

Iskusni trener je najavio i novu ulogu za svoj najboljeg igrača, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << Džejmsa Hardena:

"U novoj sezoni on će biti naš plejmejker. On će organizovati igru i lopta će često biti u njegovim rukama. Patrik Beverli će ulogu plejmejkera uglavnom imati u situacijama kada je Harden na klupi. Harden je odličan plejmejker, on ima te sposobnosti, zna da prepozna slabosti odbrane i zna da uputi pravovremeni pas. Pripremili smo neke specijalne situacije u kojima ćemo mu olakšati igranje na novoj poziciji, ali verujem da će se on odlično snaći", izjavio je D'Antoni.

Najpoznatija Brada u NBA ligi je i u dosadašnjem toku karijere praktično igrala kao "kec". On je igrač koji se najbolje snalazi kada ima loptu u rukama, a menadžment tima je uradio sve da mu olakša posao dovođenjem sjajnih šutera na pozicijama "dva" i "četiri", Erika Gordona i Rajana Andersona. Zbog toga bi u sezoni koja sledi trebalo očekivati mnogo šuteva iza linije 7.24 metara od Roketsa, kao i veliki broj faulova nad Hardenom.

(foto: USATSI)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.