DANSKA OBEZBEDILA EURO: Makedonci umalo da ponvo koštaju Italijane (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2023, 00:34

DANSKA OBEZBEDILA EURO: Makedonci umalo da ponvo koštaju Italijane (VIDEO)

Kvalifikacije za prvenstvo Evrope...

Fudbaleri Danske plasirali su se na Evropsko prvenstvo posle pobede nad Slovenijom, Česi su na korak do toga, dok su pobede upisale Italija i Engleska.

U verovatno i meču odluke u grupi E igranom u Varšavi nije bilo pobednika između Češke i Poljske (1:1), što je više odgovaralo Česima koji su obezbedili plasman na završnu smotru.

Stigli su Poljaci do prednosti preko Jakuba Pjotrovskog u smiraj prvog poluvremena. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Međutim, u nastavku je Tomaš Souček izjednačio i taj rezultat je ostao na snazi do kraja meča.

To je značilo da je razlika između drugoplasirane i trećeplasirane ekipe u grupi ostala jedan bod, ali su Poljaci odigrali sve svoje mečeve.Česima ostaje duel sa Moldavijom gde bi pobeda, uz kiks Albanije protiv Farskih ostrva, mogla da im donese i prvo mesto.

Ujedno, bod je i najmanje što smeju da uzmu iz tog meča, s obzirom na to da i Moldavija ima 10 bodova i mogla bi pobedom da eliminiše Češku.

Fudbaleri Severne Makedonije naneli su mnogo bola Italijanima u prethodnih godinu i po dana. Najpre su ih onemogućili da igraju na Svetskom prvenstvu u Kataru, a onda su im pre dva meseca uzeli dva dragocena boda u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.

Aktuelni šampion Evrope im se večeras donekle revanširao, pobedio ih je sa 5:2 u Rimu i na kolo pre kraja takmičenja u kvalifikacionoj grupi C došao na jedan bod daleko od plasmana na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Taj bod će Italija morati da osvoji u ponedeljak protiv Ukrajine u Leverkuzenu, a ukoliko izgubi onda će biti treća i igraće baraž Lige nacija u martu.

Izabranici Lućana Spaletija su na Olimpiku blistali u prvom poluvremenu, dali tri gola, a onda umalo sve upropastili u nastavku.

Igrao se 17. minut, kada je Raspadori centrirao sa leve strane, a Darmijan glavom iz peterca savladao Stoleta Dimitrievskog, za 1:0.

Dimitrievski je u 40. minutu odbranio penal Žoržinju, a samo minut kasnije sjajan šut Kijeze sa distance i prelep pogodak, za 2:0.

Isti igrač je u nadoknadi vremena postigao još lepši gol za 3:0. Dobio je loptu u prazan prostor od Berardija, a potom je po levoj strani "otresao" Maneva, ušao kazneni prostor i izveo pravu majstoriju, posle koje je Dimitrievski bio nemoćan.

Makedonski selektor Milevski je na startu drugog dela na teren poslao Janija Atanasova umesto Ademija i to je bila idealna izmena.

Atanasov je u 52. minutu glavom skrenuo loptu u mrežu posle udarca Alioskog, a potom je Aćerbi posle njegovog šuta u 74. minutu skrenuo loptu u gol, iza nemoćnog Donarume, za 3:2.

Napravila se drama pravo niotkuda, Italijani su se setili svojih košmara protiv Makedonaca, ali su ipak overili pobedu u 81. minutu, kada je Raspadori pogodio za 4:2.

Konačnih 5:2 postavio je El Šaravi u 93. minutu.

U drugom susretu ove grupe Engleska je savladala Maltu 2:0, autogolom i pogotkom Harija Kejna.

Plasman na Evropsko prvenstvo večeras je obezbedila Danska koja je savladala Sloveniju rezultatom 2:1.

Skandinavska selekcija je povela preko Melea u 26. minutu meča, ali su gosti samo četiri kasnije izjednačili preko Janže. Gol odluke na startu drugog poluvremena postigao je Dilejni.

Prethodno su u ovoj grupi pobede upisali Kazahstan i Severna Irska. U poslednjem kolu Slovenija i Kazahstan će u međusobnom duelu odlučiti ko će proći na EURO sa drugog mesta.

Kvalifikacije za EURO, 9.kolo

Grupa C

Engleska – Malta 2:0 (1:0)

Italija – Severna Makedonija 5:2 (3:0)


Grupa E

Moldavija – Albanija 1:1 (0:1)

Poljska – Češka 1:1 (1:0)


Grupa H

Kazahstan – San Marino 3:1 (1:0)

Finska – Severna Irska 4:0 (1:0)

Danska – Slovenija 2:1 (1:1)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.