DANCI ŠOKIRANI U ASTANI: Kazahstan gubio 2:0 i ipak došao do tri boda

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2023, 17:46

DANCI ŠOKIRANI U ASTANI: Kazahstan gubio 2:0 i ipak došao do tri boda

Domaćim za 16 minuta postigao tri gola.

Fudbalska reprezentacija Kazahstana napravila je veliko iznenađenje u Astani pošto je pobedila selekciju Danske rezultatom 3:2 u meču drugog kola grupe H kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj.

Danska je posle prvog poluvremena vodila 2:0 golovima Rasmusa Hojlunda u 21. i 36. minutu. Međutim, domaća selekcija je stigla do preokreta za samo 16 minuta pošto je od 73. do 89. minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << postigla tri gola. U strelce su se upisali Bahtijor Zajnutdinov u 73. iz penala, Aškat Tadibergen u 86. i Abat Ajmbetov u 89. minutu. Kazahstan je meč završio sa fudbalerom manje, pošto je Ajmbetov u poslednjim trenucima utakmice dobio crveni karton.

Glavni sudija meča u Astani bio je srpski arbitar Novak Simović. Kahastan će u narednom kolu, 16. juna gostovati selekciji San Marina, dok će Danska dočekati Severnu Irsku. U grupi H kasnije večeras će igrati Slovenija - San Marino i Severna Irska - Finska.

Pogledajte kako izgleda Ivana Marušić, devojka Zorana Popovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.