DAN KADA JE AUSTRALIJA ZANEMELA: Prvi Novakov gren slem i početak IMPERIJE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2022, 19:32

DAN KADA JE AUSTRALIJA ZANEMELA: Prvi Novakov gren slem i početak IMPERIJE (VIDEO)

Istroijski trenutak.

Ovogodišnji Australijan open je u punom jeku, stiglo se do polufinala, a na turniru kao što svi znamo nema najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića.

Australijanci danas nisu naklonjeni Novaku što su pokazali i posle meča Danila Medvedeva i njegove izjave u kojoj je pomenuo srpskog asa, da bi usledila salva zvižduka sa tribina Rod Lejver Arene za rekordera po broju trofeja na baš tom terenu.

Međutim, pre 14 godina nije to bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tako. Naime, 27. januara 2008. godine Novak Đoković je prvi put u karijeri došao do gren slem trofeja.

Tada dvadesetjednogodišnji Novak je na turnir stigao kao treći nosilac iza neprikosnovenih Federera i Nadala, međutim to ga nije sprečilo da dođe do trona.

Na putu do finala Đoković je redom pobedio Benjamina Bekera (3:0), Simonea Bolelija (3:0), Sema Kverija (3:0), pa ljubimca domaće publike Lejtona Hjuita (3:0). U četvrtfinalu je bio bolji od Davida Ferera (3:0), a u polufinalu je eliminisao Rodžera Federera takođe sa 3:0 u setovima, da bi u finalu se susreo sa Žo Vilfredom Congom i slavio 3:1.

Nije dobro počelo po Novaka na tom meču, pošto je izgubio prvi set, a ujedno i prvi na turniru, ipak u stilu pravih šampiona, Đoković se vratio i došao do prvog od 20 gren slem trofeja koliko sada poseduje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.