DAJ ŠTA DAŠ

Izvor: Kurir, 20.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAJ ŠTA DAŠ

Dobro je da smo od kompanije „Si&Si“ dobili i 450.000 evra, kaže bivši član Predsedništva KSS Lazar Pantelić

Košarkaški savez Srbije ne samo što je ostao bez više od 2.500.000 evra nakon revizije ugovora s tadašnjim sponzorom, kompanijom „Si&Si“, nego je mogao da prođe bez prebijene pare, da ugovor nije revidiran. Ovu informaciju za Kurir potvrđuje nekadašnji član Predsedništva KSS Lazar Pantelić, napominjući da je dobro što su izvukli i 450.000 evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << jer se dotadašnji sponzor Saveza nalazio u teškoj finansijskoj situaciji.

- Bio sam na sastancima na kojima se razgovaralo o tim problemima. U početku smo Nebojša Čović, Nebojša Divljan i ja bili protiv revidiranja ugovora sa „Si&Si“, jer zašto bismo nekome oprostili dug od 1.200.000 evra, ali posle pregledane situacije utvrđeno je da naš sponzor nema šanse da nam sve to isplati. Dobili smo informacije da firma, čiji je vlasnik Vojin Đorđević, ima velika dugovanja prema državi i da radnici nisu dobijali plate duži vremenski period. Naši pravnici su nam rekli da u takvoj situaciji nema šanse da izmirimo toliki novac, jer su im prioriteti bila dugovanja prema državi i radnicima - kaže Pantelić.

Prvi čovek KS Vojvodine demantovao je da je neko iz Saveza imao koristi zbog revidiranog ugovora, odnosno da je profitirao na tome.

- To stvarno nije istina. Bio sam upoznat sa svim problemima i dobro je što smo i ovo uzeli, jer mogli smo da ostanemo i bez toga. Vojin Đorđević je prvo ponudio novi sponzorski ugovor po kom bi plaćao oko 180.000 evra, ali to je odbijeno. Nakon toga je odlučio da prekine svu saradnju, pa je angažovao nekog Nikezića. Postojala je i mogućnost da neko drugi preuzme dugovanja od „Si&Si“, ali niko nije hteo da se upusti u tako nešto i to je normalna stvar u poslovnom svetu. Takođe, znam da je tada bila formirana i komisija koji su sačinjavali Predrag Bojić, Blaž Stojanović i Zoran Gavrilović, i oni su odlučili da se ugovor revidira, što je predsedništvo KSS tada prihvatilo - završio je Pantelić.[ antrfile ]

BESPLATNA REKLAMA

Prema informacijama koje Kurir poseduje, ugovor je, u stvari, revidiran na iznos koji je Đorđević uplatio do trenutka prekida saradnje. Drugim rečima, kompanija „Si&Si“ je besplatno, u marketinške svrhe, koristila Košarkaški savez u toku cele 2007. godine, i to na sledeći način:

Superliga je od aprila do juna nosila ime Sinalko liga, a Đorđević je tokom Svetskog prvenstva za juniore u Novom Sadu u julu i Evropskog prvenstva za seniore u Španiji u septembru kroz sve vrste oglašavanja i brendiranja, maksimalno koristio srpske reprezentativne selekcije za promociju svoje kompanije u svojstvu generalnog sponzora.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.