DA LI USLED BROJNIH OTKAZA TREBA POZVATI STRANCA? Selektor Pešić se obratio javnosti o gorućoj temi

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2023, 13:06

DA LI USLED BROJNIH OTKAZA TREBA POZVATI STRANCA? Selektor Pešić se obratio javnosti o gorućoj temi

Svi ga pitaju isto.

Selektor Srbije Svetislav Pešić rekao je da nije protiv stranaca u reprezentacijama, ali da se za sada on neće odlučiti da pozove nekog od njih.

Već godinama traje rasprava da li bi Srbija trebalo da iskoristi pravo na jednog naturalizovanog igrača u svom nacionalnom timu.

Posebno otkako je u poslednje vreme postalo uobičajeno da najbolji igrači propuštaju evropska i svetska prvenstva, čak i kada nisu povređeni.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Poslednjih dana me zovu drugari i pitaju da li ću da uzmem stranca. To ti je kao što u Zvezdi ne mogu da igraju muslimani ili Hrvati, a ovde stranci. Nećemo zvati za sada, verovatno dok sam ja trener reprezentacije neće biti stranaca. Nikad ne reci ne, ne zbog toga što sam ja protiv stranaca, baš naprotiv, ali jednog dana to će se desiti. Košarka je globalni sport, a mi živimo u globalnom svetu - rekao je Pešić za Sportklub.

Srbija od 2002. nije osvojila zlato na velikim takmičenjima, a u poslednjih 10 godina pod Sašom Đorđevićem Orlovi su osvojili tri srebra.

Nastup selektoru Pešiću otkazali su brojni igrači, među kojima Nikola Jokić, ali i još šestorica, te se postavlja pravo pitanje na koga će moći da se računa na Mundobasketu. Upravo zbog toga, ponovo je u žiži javnosti pitanje stranca u nacionalnom timu.

Pešić će u ponedeljek u 16h saopštiti spisak igrača, čiji će kapiten biti Bogdan Bogdanović, za Svetsko prvenstvo koje počinje 25. avgusta.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Mina, supruga Nemanje Nedovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.