Izvor: HotSport.rs, 21.Okt.2017, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI I MUSLIN MISLI OVAKO: Bane Ivanović otkrio Rusima ko bi mogao da zablista na Mondijalu…

Kapiten Srbije Branislav Ivanović dao je veliki intervju za ruski ‘Tas’ u kome je govorio o našoj reprezentaciji i igračima koji bi mogli da eksplodiraju u Rusiji.

Na samom početku priče Bane Ivanović je istakao da ne bi voleo da za prtovnika u grupi ima Rusiju i pohvalio je igrače iz zemlje u kojoj trenutno zarađuje novac.
– Ne bih voleo da budemo sa Rusima u grupi. Ima preozbiljan tim, igrače na vrhunskom nivou. Igrate slično kao mi, ako vam se protivnik >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << ne adaptira na takav stil u velikoj ste prednosti – rekao je Ivanović i dodao:
– Mislim da Rusija može da prođe grupu komotno i bude možda čak i najprijatnije iznenađenje turnira. Iskreno, to je jedan od razloga zašto bih voleo da izbegnemo Rusiju.
Kapiten Srbije je Rusima govorio o problemima koji su zahvatili srpski fudbal od 2012. godine, a za preporod je kao najzaslužnijeg naveo selektora Slavoljuba Muslina.
– Imali smo problema, ali 2012. godine napravili smo mladi time, kome je bilo potrebno vremena da razumeju šta znači predstavljati reprezentaciju i zemlju. Ali, sve se promenilo dolaskom Slavoljuba Muslina. On je napravio tim, promenio je celu šemu. Ekipa je odlična. Dobro smo počeli kvalifikacije, potrudili smo se da ne izgubimo bodove uzalud. Na kraju, sve je ispalo super.
Branislav Ivanović je istakao da su za preporod srpskog fudbala zaslužni Crvena zvezda i Partizan, baš koliko i reprezentacija Srbije.
– Rezultati su ojačali vezu među nama i sada imamo jasan plan. Tokom prve kvalifikacione utakmice sa Irskom bilo je svega 8.000 navijača. U poslednjoj protiv Gruzije gotovo 45.000! Ljudi su počeli da veruju u nas. Srbija je oživela fudbal u poslednjih godinu dana, pošto su i Crvena zvezda i Partizan obezbedili plasmane u grupnu fazu Lige Evrope – rekao je Ivanović.
O očekivanjima na Mondijalu, Bane je bio realan.
– Živim za uspeh Srbije. Ali, moramo da ostanemo mirni i gradimo dobru atmosferu. Imamo dobar tim i ako budemo spremni, bez povreda, što da ne… Nemamo šta da izgubimo. Borićemo se do kraj. Ako sa takvim mislima uđemo u turnir, verujem da možemo nešto da postignemo.
Na pitanje ko bi mogao da zablista od Srba na Mondijalu, Ivanović je ‘sastavio spisak’ bisera, a tu su se našli Sergej Milinković-Savić, Andrija Živković
– Prvo, moram da naglasim da bih voleo da u Rusiju odemo sa najjačim timom. Imamo dosta mladih, talentovanih igrača, posebno onih koji su osvojili Mundijalito 2015. godine. Sada stiču iskustvo. Verujem da će neki od njih postati zvezde – rekao je Bane i nastavio:
– Tu su Andrija Živković, Sergej Milinković Savić, koji je već ogromna zvezda u Laciju. Svi pričaju o Nemanji Radonjiću iz Zvezde. Vukašin Jovanović ima velike ambicije. Golman Predrag Rajković je u inostranstvu već nekoliko godina. Mnogi igrači iz te generacije igraju na visokom nivou. Verujem da će Srbija imati dobar tim.
The post DA LI I MUSLIN MISLI OVAKO: Bane Ivanović otkrio Rusima ko bi mogao da zablista na Mondijalu… appeared first on HotSport - Najnovije sportske vesti - Sve na jednom mestu.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.