Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2020, 15:57

Cvajta: Krah favorita, HSV u slobodnom padu, posustao i Grojter Firt (VIDEO)

Krizi u Hamburgu nema kraja

Nastavlja se posrtanje HSV-a. Ponovo su Danijel Tijun i njegovi puleni razočarali. HSV je drugi meč u nizu poražen na domaćem terenu, a nakon Hajdenhajma meru mu je uzeo i Hanover. Nekada bundesligaški okršaj velikih timova, a poslednjih sezona sudar drugoligaša završen je pobedom Hanovera minimalcem - 1:0.

Daleko je bivši prvak Evrope od zavidne forme. Bezuspešno je dve sezone pokušavao da se vrati u Bundesligu, a ni ova >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << godina ne deluje obećavajuće. Nakon fantastičnog starta i pet pobeda u prvih pet kola, Hamburger je lagano počeo da tone, ali se održava u vrhu zahvaljujući sjajnom ulasku u sezonu. U narednih pet utakmica Hamburger nije zabeležio trijumf i crna serija traje više od mesec dana.

U prošlom kolu HSV je prepustio čelo tabele. Vodili su izabranici Danijela Tijuna sa 2:0, ali im ni to nije bilo dovoljno za slavlje. Hajdenhajm je okrenuo HSV na Volksparku i dodatno uzdrmao tim sa severa Nemačke. Protiv Hanovera nije bio ni blizu trijumfa, ali može da žali za propuštenim prilikama iz drugog poluvremena.

Izveo je Patrik Tvumasi korner sa desne strane, uputio je loptu na prvu stativu, igrači Hanovera su je prosledili u peterac, a napadač Hendrik Vejdant je neometan sproveo loptu u mrežu. Borisu Basdasu pripisana je asistencija, a „jedinica“ pored loga Hanovera na semaforu.

Vezista Hamburga Soni Kitel završio je meč već u prvom poluvremenu. Zaradio je Kitel žuti karton u 12. minutu, a potom je u 26. oštro startovao na granici terena i glavni sudija Dankert ga je poslao na hlađenje. HSV je bio primoran da brojčano inferioran juri zaostatak.

Očekivano je Hanover zagospodario terenom. HSV je gledao kako da preživi do poluvremena, ne primi još koji gol, i u pauzi pokuša da se konsoliduje. Mogao je domaćin do izjednačenja u smiraj prvog dela igre, ali je udarac glavom Terodea zaustavio Eser.

Nije bilo teško Hanoveru da sakrije loptu od domaćina. Fokusirao se HSV na odbranu svog gola i kontranapade, a gosti su besomučnim dodavanjima trošili vreme i širili odbranu Tijunovog tima. Nije postojao razlog da Hanover srlja.

U poslednjih dvadeset minuta HSV više nije imao šta da izgubi. Morao je da krene napred i sve karte stavi na napad. Iako sa igračem manje, domaćin je pritisnuo Hanover, u pojedinim trenucima sabio ga u kazneni prostor i lako se moglo dogoditi da tim iz donje Saksonije ne ponese kući sva tri boda na koja je računao. U poslednjim minutima stuštio se HSV ka golu Hanovera, gol je visio u vazduhu, ali lopta nije htela u mrežu.

CVAJTA – 10. KOLO

Petak

Kil – Bohum 3:1 (1:1)

/Muling 31pen, Bartels 64, Li 65 - Zoler 33/

Fortuna Dizeldorf - Dramštat 3:2 (0:0)

/Hernings 56, Karaman 77, Kovnacki 89 - Dursun 51, Kempe 67pen/

Subota

Braunšvajg - Sankt Pauli 2:1 (0:1)

/Bar 67, Kaufman 82 - Ditgen 2/

Grojter - Hajdenhajm 0:1 (0:0)

/Teuerkauf 60/

Hamburger - Hanover 0:1 (0:1)

/Vejdant 13/

Osnabrik - Karlsrue 1:2 (1:0)

/Birman 28 - Koter 77, Hofman 89/

Nedelja

13.30: (2,30) Aue (3,40) Jan Regenzburg (3,10)

13.30: (2,00) Paderborn (3,45) Nirnberg (3,80)

13.30: (2,60) Vircburger (3,30) Sandhauzen (2,70)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.