Izvor: MozzartSport.com, 31.Maj.2020, 15:46

Cvajta: Konačno dobio HSV, Hajdenhajm prati

Siguran i Štutgart...

Prvo slavlje iz četvrtog pokušaja po povratku Cvajte! Navijači Hamburgera mogu da odahnu. Vehen ih je propisno namučio i preznojio danas, vodio čak na Folkspark stadionu, onda u jednom momentu imao bod u džepu posle izjednačenja u 57. minutu, da bi na kraju ipak poklekao. Ovaj trijumf čete Ditera Hekinga znači da je HSV ipak zadržao sudbinu u svojim rukama, pošto je ostao na trećoj poziciji sa bodom više od "tvrdoglavog" pratioca Hajdenhajma.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Posle dve sezone u Cvajti nekadašnji šampion Evrope ima za imperativ povratak u Bundesligu, ali serija loših rezultata po povratku fudbala u Nemačkoj učinila je HSV dospe u situaciju da zaostaje za vodećim dvojcem (prva dva mesta vode direktno u elitu) i da do kraja vreba grešku Štutgarta, odnosno uradi sve kako ne bi izgubio i to treće mesto što mu garantuje baraž.

Junak današnje pobede Hamburgera je vezista David Kinsombi, dvostruki strelac - u 14. minutu za 1:1 i u 76. za konačnih 3:2. Vehenu je svaki bod važan, momci iz Visbadena bore za opstanak i njihova srčanost nije bila sporna. Presuda je pala posle duge, ali vrlo dobre akcije koju je golom krunisao pomenuti Kinsombi.

A Hajdenhajm ne odustaje. Pred momcima Franka Šmita pao je i uvek nezgodni Aue - 3:0. Odolevali su gosti punih 45 minuta, da bi se u nastavku potpuno raspali. Hajdenhajm, suštinski, sve drži u svojim rukama, jer ako sa bodom zaostatka dočeka derbi protiv HSV-a koji je na programu u 33. kolu - imaće veliku šansu da ga preskoči.

Siguran je bio i Štutgart u Drezdenu, čime je na najbolji način valorizovao trijumf u derbiju (protiv Hamburgera) u prošloj rundi. Švabama raspored ide naruku pošto se do kraja uglavnom sastaju sa ekipama iz donjeg dela tabele...

CVAJTA - 29. KOLO

Petak

Darmštat - Grojter 1:1 (0:0)

/Šnelhart 56 - Stefanijak 87/

Osnabrik - Jan Regenzburg 2:2 (0:2)

/Alvarez 67, 70 - Stolce 8, Besuškov 37pen/

Subota

Holštajn Kil - Bilefeld 1:2 (0:1)

/Muhling 51 - Klaus 23, Šiplok 90+1/

Karlsrue - Sankt Pauli 1:1 (0:0)

/Gondorf 57 - Dijamantakos 55/

Nirnberg - Bohum 0:0

Sandhauzen - Hanover 3:1 (0:0)

/Biada 51, Nauber 56, Turpic 82 - Guideti 58/

Nedelja

Dinamo Drezden - Štutgart 0:2 (0:1)

/Al Gadiuji 18, Čurlinov 88/

Hajdenhajm - Aue 3:0 (0:0)

/Ricuto 48ag, Keršbaumer 58, Šimer 87/

Hamburger - Vehen 3:2

/Kinsombi 14, 76, Pohjanpalo 27 - Titš Rivero 12, Šefler 57pen/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.