Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2020, 21:35

Cvajta: Blickrig Kila, Bohum nije znao šta ga je snašlo (VIDEO)

Darmštat dva puta vodio i sve prosuo protiv Fortune - 3:2

Prekinuo je Holštajn Kil rezultatsku krizu i uštopovao je jedan od najboljih napada lige. Posrtao je Kil sve do derbija kola sa Bohumom, pet mečeva u nizu nije znao za trijumf, ali je na otvaranju 10. kola Cvajte zaličio na tim sa početka sezone koji u tri poteza rešava rivale. Nisu Rode dominirale, često su bile u podređenom položaju, ali su blickrigom u drugom poluvremenu šokirale goste i sačuvale ceo plen >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << - 3:1

Nepažljivi su bili igrači Bohuma u svom kaznenom prostoru, igrali su rukom, a glavni arbitar Šreder je nakon pregledanja situacije na monitoru pokazao je na belu tačku. Loptu je uzeo vezista Aleksander Muling i preciznim udarcem doveo Kil u vođstvo u 31. minutu utakmice.

Kratko je trajalo slavlje i zadovoljstvo Roda. Li Sung je katastrofalno reagovao, šut igrača Bohuma umesto da pošalje daleko od svog gola i gužve u šesnaestercu, prosledio je do Leiča, štopera Bohuma. Šutirao je snažno iz izgledne pozicije defanzivac gostiju, na loptu je naleteo napadač Simon Zoler i smestio je iza leđa Janisa Geliosa. Bohum je terensku inicijativu pretočio u izjednačenje i zadovoljniji otišao na odmor.

Blickrig Kila sredinom drugog poluvremena rešio je pitanje pobednika. Presekao je ispucavanje čuvara mreže Bohuma Li Sung, odložio do Sera koji je uposlio Fina Bartelsa, a krilni fudbaler šutirao je iskosa sa desne strane i matirao Rajnmana. Koreanac Li u potpunosti se iskupio za brljotinu iz prvog poluvremena. Samo što je Bohum krenuo sa centra, izgubio je posed, razvila se munjevita kontra domaćina, a Li je bio egzekutor.

Na utakmici u Merkur Špil-Areni mreže su mirovale tokom prvih 45 minuta, ali se u nastavku nije dugo čekalo na pogodak. Desni bek Patrik Herman poslao je oštar centaršut po zemlji u peterac, Kastenmajer je bio neodlučan i dok se premišljao da li da krene i pokupi loptu ili ostane zakucan na liniji, centarfor Darmštata Serdar Dunsun je natrčao, poklopio loptu i savladao ga.

Rezervisti Ofori i Kovnacki kreirali su pobedu Fortune u Dizeldorfu. Dva puta je Fortuna gubila i stizala rezultat protiv Darmštata, sve je vodilo ka tome da će utakmica biti završena bez pobednika, i verovatno nijedna ekipa ne bi bila razočarana nerešenim ishodom. A onda na scenu stupa dvojac koji je u igru ušao sa klupe i pred samu nadoknadu preokreće rezultat u Fortuninu korist - 3:2.

Tim iz Dizeldorfa je ekspresno izašao iz minusa i došao do poravnanja. Pet minuta bilo je potrebno Fortuni da više ne bude u rezultatskom deficitu. Rouven Henings bio je zadužen za slobodan udarac na nekih 20 metara od gola Darmštata, pozicija je bila idealna, a Henings nije propustio priliku da zatrese mrežu i postigne, verovatno, jedan od lepših golova kola.

Darmštat je po drugi put na meču imao prednost od 67. minuta. Skrivio je penal domaći sastav, a Tobijas Kempe je sa kreča tukao po sredini gola. Kardinalnu grešku napravili su gosti u 77. minutu. Ubacivanje sa desnog boka svi su nemo posmatrali i čekali šta će Kenan Karaman uraditi, a napadač Fortune bio je izuzetno snalažljiv. Leđima okrenut golu Karaman je perifernim vidom video da je golman Darmštata izašao i elegantno ga je prebacio. Fortuni se osmehnula sreća u smiraj duela. Rezervista Ofori je šutirao sa distance, lopta se odbila do Kovnackog, a Poljak nije imao težak zadatak da savlada Šuena i donese Fortuni vredna tri boda.

CVAJTA – 10. KOLO

Petak

Kil – Bohum 3:1 (1:1)

/Muling 31pen, Bartels 64, Li 65 - Zoler 33/

Fortuna Dizeldorf - Dramštat 3:2 (0:0)

/Hernings 56, Karaman 77, Kovnacki 89 - Dursun 51, Kempe 67pen/

Subota

13.00: (2,75) Braunšvajg (3,35) Sankt Pauli (2,55)

13.00: (2,10) Grojter (3,45) Hajdenhajm (3,50)

13.00: (1,88) Hamburger (3,60) Hanover (4,10)

13.00: (2,70) Osnabrik (3,15) Karlsrue (2,70)

Nedelja

13.30: (2,30) Aue (3,40) Jan Regenzburg (3,10)

13.30: (2,00) Paderborn (3,45) Nirnberg (3,80)

13.30: (2,60) Vircburger (3,30) Sandhauzen (2,70)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.