Čuveni Italijan novi trener Cedevita Olimpije

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 16:59

Čuveni Italijan novi trener Cedevita Olimpije

Ljubljančani su objavili da će brigu o ekipi naredne sezone voditi nekadašnji dugogodšnji strateg Sijene i bivši selektor Azura Simone Pjaniđani.

Bilo je prethodnih dana samo priče, a sada je i sam klub potvrdio sporazum sa jednim od najcenjenijih italijanskih i evropskih stručnjaka.

Pjaniđani se proslavio vodeći Sijenu u čijem je sistemu radio punih 17 godina - bio je trener juniora ovog kluba, potom asistent trenera prvog tima, a šest sezona predvodio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samostalno nekada neprikosnovenog italijanskog prvaka.

Posle gašenja Sijene seo je na klupu reprezentacije Italije koju je vodio punih šest godina (2009-2015).

Vodio je potom Fenerbahče, Hapoel, Olimpiju Milano a poslednji angažman imao je u kineskom klubu Peking Šarks.

Na klupi Cedevita Olimpije naslediće Mira Alvirovića, koji je u završnici sezone zauzeo mesto smenjenog Jurice Golemca.

Italijan je potpisao trogodišnju saradnju sa slovenačkim klubom.

Zanimljivo, Pjaniđani je prvi trener COL-a koji ne dolazi sa prostora nekadašnje zajedničke države Jugoslavije.

U karijeri je osvojio pregršt trofeja: šest titula prvaka Italije, sedam pehara u Superkupu, četiri Kupa u "Palakanestru", kao i turski Kup. Bio je i prvak Izraela sa Hapoelom što je itekako veliki rezultat pored "večitog šampiona" Makabija.

Pored Pjaniđanija, Cedevita Olimpija je osvežila sportski sektor dovođnjem i Vlade Ilijevskog za sportskog direktora kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veliko trenersko ime u ABA ligi: Simone Pjaniđani preuzeo Cedevita Olimpiju

Izvor: Danas, 13.Jun.2023

Predviđanja su se obistinila; Cedevita Olimpija će od naredne sezone na klupi imati proverenog italijanskog stručnjaka koji se proslavio vodeći Sijenu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.