Čuvene pripreme u Antaliji zimi i lova od koje pamet staje! I to za četiri meseca rada...

Izvor: MozzartSport.com, 24.Dec.2017, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvene pripreme u Antaliji zimi i lova od koje pamet staje! I to za četiri meseca rada...

Neverovatne sume novca se vrte oko ovog biznisa, a grad će profitirati ozbiljno od dolaska gotovo 1.500 klubova sa svih strana sveta...

Prošlo je možda čak i sa nedovoljno posvećene pažnje, ali fudbalskim krugovima se govori o velikom gestu Nemanje Matića i tome kako je svom klubu iz detinjstva, trećeligašu Jedinstvu iz Uba platio kompletne zimske pripreme u Antaliji. I tako po ko zna koji put dokazao da je i veliki čovek, osim toga što je već dokazani as na terenu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Godinama unazad Antalija (uz pojedine gradove na Kipru) važi za jednu od najposećenijih destinacija u zimskim mesecima, gde se brojni fudbalski kolektivi spremaju za prolećni deo sezone i najvažnije izazove. A među njima su i Partizan, Crvena zvezda, nekada Jagodina, Vojvodina, Radnički...

Činjenica da kompleksi za rad ispunjavaju apsolutno sve FIFA standarde, visok kvalitet terena, uz propratne tehničke elemente, ali i jednostavan pristup svim sadržajima izbacili su Antaliju kao centar fudbalskog sveta u vremenu ozbiljnog rada.

Ipak, sve dosad u tajnosti su se držali podaci o tome koliko je ovo zapravo unosan biznis i koliki prihod čuvena turistička destinacija ostvaruje samo tokom zimskih meseci i od rada brojnih klubova.

Verovali ili ne, radi se o zaista astronomskim sumama novca! Prema već napravljenom master planu za narednu godinu, Antalija će u periodu od januara do aprila ugostiti preko 1.500 klubova iz 20 različitih zemalja. Srbija, Hrvatska, Nemačka, Belgija, Rusija, Ukrajina, Belorusija, Uzbekistan, Azerbejdžan, Jermenija, Gruzija, Iran, Rumunija, Mađarska, Češka, Slovačka, Bugarska i nekoliko arapskih zemalja... Za njihove klubove Antalija je sportski raj na zemlji!

A od onih najvišeg do klubova nešto nižeg ranga, Antalija bi trebalo da inkasira neverovatnih 100.000.000 dolara!

Sportski turizam je grana u koju je Turska kao država uložila strašno mnogo novca. Od kvalitetnih terena, do hotelske i ostalih usluga. A to se sada višestruko vraća.

Ono što je, ipak, još važnije, jeste da ljudi zaduženi za pravilan rad svih sportskih segmenata u Antaliji uveravaju da će kvalitet biti još veći u narednim godinama i da će broj gostiju rasti još više!

E, to se zove prava poslovna strategija.

(FOTO: Shutterstock)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.