Izvor: Blic, 02.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvajte se, stiže Ševčenko

Čuvajte se, stiže Ševčenko

Čelsi i gradski rivali, Inter i Milan, imaju priliku da večeras u četvrtom kolu obezbede prolaz u drugi krug Lige šampiona. Najteži zadatak očekuje rosonere iz Milana u Barseloni i zato ne čude izjave fudbalera italijanskog kluba koji bi bili zadovoljni i bodom.

- Fudbaleri Barselone prete kako će nam se osvetiti za poraz od pre dve nedelje (0:1). Međutim, isto su pričali i neki drugi igrači nekih drugih klubova pa se nisu proveli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao što su očekivali. Bod sa 'Nou kampa' znači da smo posle četiri kola odradili 99 odsto posla - rekao je najbolji strelac Milana Andrej Ševčenko.

Ronaldinjo i Deko su nam ostali dužni iz prvog meča kada su dozvolili da ih na sredini terena zaseni uporni Đenaro Gatuzo.

- Obavezni smo da pobedimo jer se nalazimo u najtežoj grupi Lige šampiona i ne bih voleo da o našoj sudbini odlučujemo u Donjecku. Po kvalitetu smo podjednaki, što se videlo u prvom meču. Najviše smo strahovali od Ševčenka koji nam je i dao gol. Priča se ponavlja, ali se nadam da ćemo ga večeras zaustaviti - dodao je Ronaldinjo.

Moskva će večeras većim delom navijati za Čelsi i Romana Abramoviča koji, zvanično, gostuju ekipi CSKA. Ruski milijarder je vlasnik Čelsija i CSKA, i pitanje je da li će Abramovič biti velikodušan prema sunarodnicima.

- Budite sigurni, Čelsi je najpopularniji klub u Moskvi. Ljude zanima sve šta se događa oko Čelsija, kako smo trenirali, ko je povređen... Zato je naša obaveza da se navijačima CSKA predstavimo u najboljem svetlu i da, naravno, pobedimo - poručio je Aleksej Smertin koji je dobio puno poverenje trenera Žozea Murinja.

Moguće je da će Mateja Kežman zaigrati od prvog minuta kako bi Eidur Gudjonsen i još neki prvotimci Čelsija dobili odmor posle napornih mečeva u Premijer ligi.

Inter je pre 13 dana kao gost rasturio Valensiju sa 5:1, ali posle mršavih 1:1 niko nije siguran da će milanska ekipa lako doći do novog, četvrtog trijumfa u Ligi šampiona.

Dejan Stanković tvrdi da nije izgubio svežinu, ali je činjenica da naš reprezentativac igra slabije nego što je trener Roberto Manćini očekivao. Inter će igrati bez suspendovanog Siniše Mihajlovića, dok u timu Valensije neće biti Pabla Aimara koji je zadržan u bolnici posle zadobijenog potresa mozga u meču sa Atletikom.

Poslednju priliku da krene ka vrhu tabele grupe H ima prvak Evrope, Porto, koji dočekuje Pari Sen Žermen. Francuzi su u prvom meču pobedili sa 2:0, ali domaći fudbaleri znaju da ih pobeda, uz očekivani poraz CSKA od Čelsija, vodi na drugo mesto. A. Pijevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.