Ćurćić: Španija je najteži mogući protivnik koga smo mogli da izvučemo

Izvor: Sportal.rs, 12.Sep.2014, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćurćić: Španija je najteži mogući protivnik koga smo mogli da izvučemo

Žreb u Nionu dodelio je reprezentaciji Srbije jednog od najtežih rivala u odlučujućoj rundi takmičenja za odlazak na prvenstvo Starog kontinenta, koje će se sredinom naredne godine održati u Češkoj. Mlada reprezentacija Srbije dobila je u baražu za Evropsko prvenstvo u Češkoj izuzetno teškog rivala - Španiju, aktulenog prvaka Evrope. Prvi meč se igra u Srbiji.

- Dobili smo evropskog prvaka. To je najteži mogući protivnik koga smo mogli da izvučemo. Pred sobom imamo dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << utakmice i niko ne može reći da nas lako može pobediti. Navikli smo da idemo težim putem -, bila je prva reakcija selektora Radovana Ćurčića nakon žrebanja, prenosi zvanićni sajt našeg Saveza.

Selektor Srbije smatra da će predstojeći dueli protiv Španije biti veliki izazvo i privilegija da se odmeri snaga sa evropskim prvakom, trenutno možda najboljom reprezenacijom u Evropi, pa i svetu.

Pored selektora Ćurčića i tim menadžera mlade reprezenacije Pavla Simića, žrebu u Nionu prisustvovao je i generalni sekretar FSS Zoran Laković.

- Dobili smo izuzetno teškog protivnika. Ova generacija je, međutim, više puta pokazala da zna da igra protiv najboljih ekipama. To smo već videli u mečevima sa Italijom i Belgijom - rekao je Laković o ishodu žreba.

Prvi operativac FSS je izrazio podršku selektoru Ćurčiću i svim fudbalerima, koji su do sada pružali sjajne partije u kvalifikacionom delu takmičenja. Naša delegacija je nakon žreba imala prvi susret sa predstavnicima španske federacije na kome se preliminarno razgovaralo o organizaciji predstojećih utakmica.

Žrebom je odlučeno da se u baražu, koji je na programu između od 8. i 14. oktobra, sastanu:

Slovačka - Italija

Francuska - Švedska

Danska - Island

Engleska - Hrvatska

Holandija - Portugalija

Ukrajina - Nemačka

Srbija - Španija

Pobednice dvoboja u baražu plasiraće se za finalni turnir u Češkoj.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.