Izvor: MozzartSport.com, 25.Jan.2021, 21:00

Čukarički prespavao prvo poluvreme, Ukrajinci to kaznili

Pobeda Dnjepra – 2:0

Čukarički je poražen u trećem prijateljskom meču na pripremama u Turskoj, bolja od Brđana bila je ekipa Dnjepra – 0:2. Utakmica je imala dva različita poluvremena, u prvom bolji su bili Ukrajinci, koji su inicijativu uspeli da materijalizuju sa dva pogotka, oba su delo centarfora Dovbika, prvi posle odlične akcije iz kornera u 23, a drugi iz jedanaesterca u 45. minutu. Belo-crni su bili daleko bolji rival u nastavku, a najzaslužniji što nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << promene rezultata bio je golman ukrajinskog tima.

Dugo se čekalo na prvu konkretnu priliku, sve do 15. minuta. Tada je Savić primio loptu na 20-tak metara od protivničkog gola, napravio je dva-tri koraka i potom šutirao, ali je bio neprecizan. Uzvratili su Ukrajinci u 22. minutu, pokušao je Kogut sa ivice šesnaesterca, ali je izblokiran, njegov tim je dobio korner. I upravo je posle tog ubacivanja iz ugla Dnjepar poveo, bila je to uigrana akcija, Pikalionok je po zemlji ubacio loptu, a Dovbik je neometan, sa osam-devet metara lako savladao Belića – 0:1.

Razigrali su se potom Ukrajinci, pa su imali još jednu priliku, u 25. minutu je sa 20 metara pokušao Nazarenko, ali je izblokiran. U 30. minutu je slobodan udarac izveo strelac do tada jedinog gola Dovbik, šutirao je sa 25 metara preko gola Belića. Posle dužeg vremena i belo-crni su imali priliku, posle lepe kombinacije Jovanovića i Pantića, ovaj drugi je šutirao, ali je odbrambeni igrač Dnjepra uspeo da izblokira njegov udarac. Slično je učinio i Stevanović posle ubacivanja Savića, i njegov šut sa 20-tak metara je izblokiran.

U finišu prvog poluvremena Ukrajinci su duplirali prednost. Posle šuta Koguta lopta je u ruku pogodila Ostojića, pa je turski sudija opravdano pokazao na belu tačku. Sigurna relizator najstrože kazne bio je Dovbik, koji je još jednom rutinski savladao Belića – 0:2.

Trener Čukaričkog Đorđević je prvu izmenu izvršio u poluvremenu, umesto Vidosavljevića na teren je poslao Mijailovića. Krenuli su Brđani žustrije u drugom poluvremenu i vrlo brzo su imali odličnu priliku. U 47. minutu Kovač je snažno šutirao sa 18 metara, Sarnavskij je krajnjim naporom uspeo da odbrani.

Imao je priliku i Šapić posle ubacivanja iskosa sa desne strane, ali nije najbolje zahvatio loptu glavom iz izgedne pozicije. Jedna od najlepših akcija viđena je u 62. minutu, Savić je odlično prošao po levoj strani, prosledio je loptu do Kamenovića, koji je bez oklevanja centrirao, a Jovanović je šutirao iz prve, no golman Dnjepra je fantastično intervenisao.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.