Čukarički i Rijeka bez baruta

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 22:06

Čukarički i Rijeka bez baruta

Čukarički je odigrao nerešeno u drugom prijateljskom meču na pripremama u Sloveniji, protiv četvrtoplasirane ekipe hrvatskog šampionata, Rijeke – 0:0.

Osim nešto slabijeg starta, Brđani su bili daleko bolji rival, imali su pet izglednih prilika, ali je izostala realizacija, samim tim i pobeda.

Prvo poluvreme u potpunosti je pripalo Čukaričkom, da nije bilo golmana Labrovića, sigurno bi bar tri lopte završile u golu Riječana. Čukarički je prvu priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imao u 25. minutu, Spasojević je bio u kontri, ali je u dobroj situaciji odlučio da uputi centaršut prema Tomoviću. Ipak, uspeli su Riječani da se odbrane.

Posle kornera Ivanovića, Nikčević je šutirao glavom i pogodio prečku. Zatim je Ivanović bio u prilici, snažno je šutirao sa distance, ali je golman Labrović ponovo dobro reagovao.

U 30. minutu Stevanović se izborio za jednu loptu na desnoj strani, a zatim je uposlio Nikčevića, šutirao je iz prve mladi vezista, međutim kao pobednik je izašao golman Rijeke.

Fantastičnu kontru izveli su Brđani u 35. minutu i to posle kornera za Rijeku. Za loptu se na sredini terena izborio Nikčević, a zatim su u akciji su učestvovali Spasojević, Kovač i Tomović koji je iz trka šutirao pored gola.

Nastavak utakmice ponovo je bolje otvorio Čukarički. Posle dobrog dodavanja Nikčevića, Badamosi je izašao sam pred golmana Rijeke, ali se nije najbolje snašao u odsutnom trenutku, u veoma izglednoj poziciji.

Drugi deo meča doneo je i više nervoze i grubljih startova, srećom bez težih posledica. Obe ekipe su igrale borbeno, a čini se da su Brđani u tom delu za nijansu bili bolji.

Poslednju priliku na meču imao je Vidosavljević iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla preko gola.

Sledeću utakmicu Čukarički igra 8. jula protiv mađarskog tima MTK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.