Čukarički bez četvorice u Lučanima

Izvor: Mondo, 25.Mar.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čukarički bez četvorice u Lučanima

Klub sa Banovog brda biće značajno oslabljen u nedelju protiv Mladosti.

Foto: MN Press

U nedelju od 15 časova u Lučanima će se igrati ranije odložena utakmica 26. kola Superlige, između Mladosti i Čukaričkog.

Gosti iz Beograda dolaze oslabljani, bez četvorice prvotimaca.

"Dvojica igrača su u mladoj selekciji Crne Gore, Lagator i Mandić, oni nisu tu, Dragoljub Srnić je dobio dva žuta kartona protiv Partizana, a zbog kartona će pauzirati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i Stefan Živković. Ostali su zdravi i spremni da izađu na teren", kazao je trener "brđana" Milan Lešnjak.

Iskusni napadač Nenad Mirosavljević put u Lučane ocenio je kao jednog od najtežih gostovanja u sezoni.

"Konačno da odigramo i taj meč koji je odlagan više puta zbog vremenskih uslova. Za nas će stvarno biti mnogo teško u ovom trenutku iz više razloga. Generalno, to je jedno od najtežih gostovanja u Superligi. Mladost je nezgodna ekipa kod kuće. Igra dobro kao domaćin. To je tim sa kvalitetnim pojedincima, ima dobrog trenera. Sa nekolicinom sam i igrao. Mladost je sa četiri poraza u nizu u prvenstvu. U drugom delu šampionata nisu slavili ni jednom. Imaće imperativ pobede. Sa druge strane, mi posle poraza od Partizana imamo obavezu da odigramo dobro, da u finišu drugog dela prvenstva ostvarimo pozitivne rezultate i da se vratimo na pravi kolosek. Gde nam je i mesto. Očekujem da naš tim odigra dobro i da ostvari povoljan rezultat u Lučanima", kazao je Mirosavljević.

Na njegovu izjavu nadovezao se trener Lešnjak.

"Meč je veoma važan za obe ekipe. Ne znamo još u kakvom je stanju teren. Dobićemo konkretne informacije u toku dana. Zavisi mnogo i od vremena koje sledi. Istina da ekipa Mladosti nije u poslednjih nekoliko mečeva zabeležila pobedu, ali to je tim sa mnogo kvalitetnih igrača i sa iskusnim trenerom koji je dugo sa njima. Moramo da povedemo računa o nama i našoj igri. Dosta toga zavisi od nas. Utakmica će biti sigurno izuzetno teška. Kao što je Šone (Nenad Mirosavljević) rekao, Mladost kod kuće ipak igra malo drugačije nego na strani.

Lešnjak se osvnuo i na trenutnu formu rivala.

"Svaki susret je priča za sebe. Oni su izgubili poslednja četiri meča, ali to ništa ne mora da znači. Bitno je da mi budemo spremni za meč. Činjenica je da oni na strani igraju malo zatvorenije i čekaju kontranapad. Ali to što je važno i što moramo da znamo, oni su opasna ekipa iz prekida, bez obzira na to da li igraju na svom terenu ili na strani. Na tom segmentu najviše radimo i odatle nam preti najveća opasnost".

Obojica su govorili i o prethodnom meču koji je prošlog vikenda bio na stadionu Čukaričkog, protiv Partizana (0:2).

"Nadam se da smo izvukli pouke. To je nešto što je prošlo. Nismo poštovali to što smo radili na treninzima. Oba gola smo primili na način gde smo skretali pažnju šta može da bude problem. Važno je da se greške ne ponavljaju. Onda igrači pokažu da su inteligentni i da su posvećeni svom poslu. Bilo mi je drago da su igrači priznali krivicu, bez priče da se objašnjava šta i kako. Mislim da smo na dobrom putu. Potrebno je vreme za neke sitnice i detalje za koje sam i kazao da će rešiti meč sa Partizanom. Ne bih se više vraćao na to sada, jer smatram da je to gubljenje vremena. Nadam se da smo izvukli pouke", objasnio je trener.

Na osnovu rezultata u Superligi u poslednje vreme, ponovo se došlo do zaključka da su ekipe približnog kvaliteta, osim Crvene zvezde koja je daleko odmakla svima.

"Liga je izjednačenija u odnosu na neke prethodne godine. Bodovna razlika je tu najbolji dokaz. Svako svakog može da pobedi, nije važno da li je u donjem ili gornjem delu tabele", istakao je Mirosavljević.

"Baš iz tog razloga što nema velike razlike u kvalitetu, jako je bitan način i motiv na koji se uđe u meč. Mislim da je to presudan faktor. Plej of, plej aut, nekako se to iskristalisalo u prvom delu prvenstva, ostale su određene zalihe, ali velikih razlika nema. Zavisi ko šta hoće. Da li hoćemo da imamo starije igrače i rezultate na osnovu toga ili hoćemo, kao mi u klubu, da afirmišemo mlađe, pa se tu dešavaju i neke greške. Sve zavisi od zahteva kluba i kako klub funkcioniše. Mi hoćemo da ispromovišemo mlađe igrače koji će danas, sutra biti nosioci igre fudbalskog kluba Čukarički", zaključio je Lešnjak.

Prošle sezone utakmica između Mladosti i Čukaričkog u Lučanima završena je bez pobednika - 2:2.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.