Čukarički - Partizan 0:3

Izvor: B92, 18.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čukarički - Partizan 0:3



Fudbaleri Partizana ostvarili su drugu pobedu u Meridijan superligi, pošto su kao gosti bili bolji od Čukaričkog rezultatom 3:0. Golove za 'crno-bele', na ovoj utakmici u bordo-plavim dresovima, postigli su Moreira u 24, Jovetić u 28. i Lazetić u 90. minutu. Posle dva kola Partizan ima svih šest bodova, dok Čukarički iz mečeva sa večitim rivalima nosi jedan bod.

Meč na Banovom brdu počeo je nepovezanom igrom obe ekipe, u kojoj su se dobro snašli domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrači. Najbolju priliku za Čukarički u tom periodu propustio je Blažić, koji je pogodio stativu.

Partizan je sredinom poluvremena preuzeo inicijativu i brzo stigao do vođstva, kada je posle lepe akcije u 24. minutu precizan bio Moreira.

Otpor domaćina slomljen je samo tri minuta kasnije – po boku je prošao Đorđe Lazić, a posle njegove asistencije gol je postigao Jovetić.

U nastavku igralo se mnogo mirnije, a dve dobre prilike za Partizan propustio je Dijara, jednu na briljantno dodavanje Moreire.

U finišu Čukarički ponovo ima sjajnu priliku, a Lazar Popović je atraktvnim udarcem pogodio stativu.

Nadoknada vremena već je počela kada je Lazetić, koji je u igru ušao nekoliko trenutaka pre toga, pogodio je mrežu za konačnih 3:0.

Čukarički Stankom: Isailović, Ninkov, Poledica, Višnjić, Tubić, Perić, Ćulum, Blažić, Dobrašinović, Popović, Marjanović.

Partizan: Božović - Rukavina, Rnić, Mihajlov, Obradović - Mitrović (od 80. Stanić), Đ. Lazić (od 80. P. Lazić), Moreira, Tošić - Jovetić, Diara (od 89. Lazetić).

Miroslav Đukić bio je posle utakmice zadovoljan rezultatom ali ne i igrom svog tima u drugih 45 minuta.

"Osvojili smo tri boda protiv protivnika koji teško prima golove. Prošle sezone primili su samo 15 golova, a mi smo na ovoj utakmici uspeli da im damo tri. Možda nismo odigrali na vrhunskom nivou, ali je najbitnije da smo nastavili sa pobedama," rekao je Đukić čiji je tim u takmičarskim utakmicama ove sezone ostvario sve četiri pobede uz gol razliku 15:1.

Trener domaćih Vladan Milojević rekao je posle utakmice da je pobeda gostiju zaslužena.

"Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi, koji je kao i protiv Vojvodine i Zrinjskog odigrao jako dobro. Znali smo da će protivnik tražiti pas igru kroz prazan prostor i pokušali smo da ih sprečimo u tome. Mislim da smo dobro parirali, dva puta smo pogodili stativu, i u ovom porazu smo pokazali, kao i protiv Zvezde da možemo da se nosimo sa svima," bio je Milojevićev komentar utakmice.

U timu Partizana nije bilo lakše povređenih Žuke i Maletića, Sikimić je sedeo na klupi, a prve minute u zvaničnim mečevima 'upisali' su Mitrović i Stanić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.