Čukarički: Neophodno je promeniti sistem u Superligi

Izvor: Blic, 27.Feb.2015, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čukarički: Neophodno je promeniti sistem u Superligi

Fudbalski klub Čukarički saopštio je da je neodrživ sistem takmičenja u Super ligi Srbije, te je neophodno više utakmica u sezoni.

„Ključno je vraćanje poverenja publike u regularnost srpskog fudbala. To bi sigurno donelo i bolju posećenost na tribinama, koja je najvažnija kako bi igrači pružili svoj maksimum na utakmicama. Takmičenje u Superligi Srbije je među najkraćima u Evropi, a duge pauze između >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jesenjeg i prolećnog dela ne odgovaraju nikom iz sveta fudbala", navodi se u saopštenju Čukaričkog.

Početak prvenstva se mora uskladiti sa evropskim takmičenjima zbog tempiranja forme, jer je, kako navodi Čukarički, evidentan napredak u ligama koje su to uradile, poput Belgije i Poljske.

„Zalažemo se za uvođenje plej-ofa i plej-auta, jer je to jedino dobro za budućnost našeg fudbala. Smatramo da se i sad na domaćim terenima igra regularan fudbal, ali će se ovim otkloniti svaka sumnja jer će se prvenstvo igrati do poslednjeg sudijskog zvižduka", rekao je sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

U Čukaričkom veruju da većina sportskih radnika u Srbiji ima isti stav o promeni sistema takmičenja.

„Podsećamo da su klubovi obavezni da se do 28. februara izjasne Superligi o predlogu promene formata takmičenja. Čukarički je tu svoju obavezu ispunio, a ovim putem želimo svoj stav da ponovimo, jer smo uvereni u njegovu ispravnost", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.