Čuka prošla moćno - 5:0! Sada igra za ISTORIJU

Izvor: Mondo, 16.Jul.2019, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuka prošla moćno - 5:0! Sada igra za ISTORIJU

"Brđani" ubedljivo savladali Banants i u revanšu. Ukupan rezultat dvomeča je velikih 8:0.

Posle ubedljivih "3:0" sa Banovog brda, Čukarički je u revanšu bio još precizniji i bolji.

Ekipa Aleksandra Veselinovića deklasirala je jermenskog domaćina i ubedljivom pobedom u Jerevanu zakazala svoj dvomeč protiv Moldea, koga bi samo senzacija Rejkjavika izbacila iz Evrope posle pobede 7:1 u prvom meču.

Čuka će u 2. kolu igrati za istorijski prolaz, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jer nikad nije preskočila dve prepreke u Evropi.

BANANTS - ČUKARIČKI 0:5 (0:2)

Najkraće rečeno, apsolutno sve je funkcionisalo je odlično "našpanovaoj" igri srpskog predstavnika. Pristup, koncentracija, napad, odbrana, pa čak i golman Nemanja Belić, koji je pri rezultatu 0:5 odličnim paradama sprečavao domaće da se bar "upišu".

Odlični ofanzivac Luka Stojanović je "načeo" i "dovršio" protivnika (pogocima u 3. i 75. minutu). Mrežu je posle njega zatresao centarfor Slobodan Tedić, udarcem posle odbitka u 31. minutu. Bio je to treći gol mlade "devetke" u ovim kvalifikacijama.

U drugom delu utakmice, strelac je bio i ponovo zapaženi rezervista Veljko Birmančević, koji je u 71. minutu iskoristio zicer "jedan na jedan", pa potom iznudio penal, koji je Stojanović iskoristio da zaokruži ubedljivi trijumf.

Opravdavši ulogu velikog favorita, "brđani" su postali drugi srpski tim u narednoj fazi takmičenja, u kojoj će se u Ligu Evrope uključiti Partizan.

Budimo sasvim realni, pa zakažimo početak duela Čuke i Moldea (koji će "overiti" plasman u četvrtak) za predviđene datume drugog kola - 25. jul i 1. avgust.

ČUKARIČKI: Belić - Ćirković, Šapić, Puškarić (Od 73' Kamenović), Bogosavac - Kovač, Docić (od 59' Đorđević) - Vidosavljević, Stojanović, Luković - Tedić (od 53' Birmančević).

Izvor: MONDO/Neša Petrović

UŽIVO:

- KRAJ UTAKMICE -

75' Ogromnih 5:0 ZA ČUKU! Birmančević je iznudio prekršaj u šesnaestercu, a Luković je iskoristio kazneni udarac. Pukla je "petarda" u Jerevanu, dok na drugoj strani Belić odlično brani i sprečava domaće da postignu bar utešni pogodak.

72' 4:0 ZA ČUKU! Još jedna ekspresna akcija - ovog puta posle kontre - i pogodak Veljka Birmančevića. Ponovo je ušao sa klupe u drugom delu i na savršeno dodavanje Vidosavljevića savladao je golmana domaćih. Bila je to situacija "jedan na jedan".

50' 3:0 ZA ČUKU! Odmah posle poluvremena - JOŠ JEDAN gol! Luka Luković je sve uradio sam. Ušao je u šesnaesterac po levoj strani i savladao nedovoljno opreznog golmana domaćih.

31' ČUKA VODI 2:0! Tedić! Gađao je Stojanović, a lopta se posle reakcije golmana odbila do Tedića. Zakucao je u donji desni ugao. U ukupnom rezultatu sada je 5:0 za srpski tim.

Foto: MONDO/Neša Petrović

29' Sada je pokušao i Tedić, udarcem po zemlji...

28' Oštar centaršut Bogosavca, kojim nažalost ne pogađa Stefana Kovača u glavu.

17' Izuzetno atraktivna igra Čuke u Jermeniji... Kao da je "0:0", Veselinovićev tim igra ofanzivno i ima želju da opet pogodi.

3' Čukarički već vodi, 1:0! Luka Stojanović je bio strelac udarcem "iz prve" sa desne ivice peterca. Odlično ga je pronašao Tedić, asistencijom bez gledanja. "Brđani" su sada u potpuno komfornoj poziciji.

POGLEDAJTE LEPU GRKINJU, ČLANA SUDIJSKE TROJKE

Izvor: Kurir

"Znamo da je ovde blizu 1.000 metara nadmorske visine, dočekala nas je tropska temperatura. Ali, uvek govorim, kako protivniku tako i nama. Jeste da imamo mladu ekipu koja nema iskustva na ovakvom nivou takmičenja, ali sreli smo se sa tim i u prvoj utakmici. Bilo je vrlo važno da osvežimo ekipu posle prvog meča, s obzirom da je potrošnja bila velika, uz visok ritam utakmice. Nadam se da ćemo i sve izazove ovde uspešno prebroditi", rekao je Veselinović dan pre utakmice.

Pratite tekstualni prenos utakmice uz MONDO.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.