Izvor: MozzartSport.com, 25.Jan.2021, 21:45

Čudo u Egiptu: Argentina sve prosula, Hrvati ponovo mogu u četvrtfinale

Gaučosi imali veliku prednost protiv Katara, ali na kraju izgubili – 25:26

Čudo se dogodilo. Argentina je napravila veliku senzaciju na rukometnom Prvenstu sveta protiv Hrvatske, otpisala praktično Kauboje iz kombinacije za plasman u četvrtfinale. Ali posle sjaja usledio je argentinski očaj u sudaru sa Katarom.

Argentina je imala četiri gola viška protiv objektivno slabijeg rivala sredinom drugog poluvremena, ali je onda prestala da igra i dozvolila selekciji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz Azije da napravi preokret – 26:25. To praktično znači da je reprezentacija Hrvatske ponovo u životu. Selekcija koju će do kraja Mundijala da predvodi Lino Červar moraće da spere grehe i pobedi u večerašnjem meču najbolju svetsku ekipu, selekciju Danske.

Ništa nije naslućivalo da će Argentina imati velikih problema sa Katarom. Posle 15 minuta igre Gaučosi su imali čak sedam golova viška (11:4). Takođe, zbog povrede selektor Katara nije mogao da računa na prvog čuvara mreže Danijela Šarića. Ali su Azijati počeli da podižu intenzitet odbrane, iskoristili su vezana isključenja Argentinaca.

U drugom poluvremenu videli smo sličnu priču. Argentina je serijom golova stigla do velika četiri gola viška (19:15). Selektor Katara Rivera je tada zatražio tajm aut i praktično inicirao veliku seriju Azijata.

Do kraja meča Katar je postigao 11 golova, nosili su ih Kubanci Kapote i Marzo. Argentina se previše oslanjala na Dijega Simoneta. Čim je on zaustavljen, počele su patnje u napadu.

Katar još  može proći ako Hrvatska izgubi od Danske. U slučaju da Hrvatska pobedi, onda ona prolazi. U slučaju remija Hrvatske i Danske Argentina prolazi dalje jer u krugu s Katarom i Hrvatskom ima bolju gol-razliku.

GRUPA 1

Brazil - Urugvaj 37:17 (18:7)

Španija - Mađarska 36:28 (21:14)

Poljska - Nemačka u toku

GRUPA 2

Bahrein - Japan 25:29 (12:19)

Argentina - Katar 25:26 (13:12)

Danska - Hrvatska u toku

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.