Izvor: Blic, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudo: Ševčenko pogodio mrežu

Čudo: Ševčenko pogodio mrežu

Čelsi je pobedom protiv autsajdera Levskog (2:0), prvog bugarskog kluba koji je igrao u takmičenju po grupama, zauzeo prvo mesto u A grupi ispred Barselone, ali važniji od trijumfa bio je gol Ukrajinca Andreja Ševčenka u 27. minutu. Bio je to njegov prvi pogodak u evropskim takmičenjima od gola koji je u aprilu postigao za Milan u četvrtfinalu Lige šampiona.

Žoze Murinjo, menadžer Čelsija, rekao je posle susreta sa Levskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je njihov duel više ličio na prijateljski meč, nego na utakmicu Lige šampiona.

- Kada smo čuli da Barselona vodi na poluvremenu sa 2:0 jedini cilj nam je bio da osvojimo tri boda. U igri u kojoj su igrači kontrolisali loptu, ali i emocije, videlo se da nisu pružili maksimum, ali nam je i to bilo dovoljno za pobedu. Srećan sam zbog gola Ševčenka, koji bi sada mogao da nam bude od veće koristi i u ostalim takmičenjima - rekao je Murinjo.

Bajern i Inter, za koji nije igrao Dejan Stanković, osvojili su po bod na 'Alinac areni' (1:1) i zajedno iz B grupe prošli u osminu finala Lige šampiona. Domaćin je poveo golom Makaja, ali je Patrik Vijera izjednačio rezultat u nadoknadi izgubljenog vremena. Moskovski Spartak obezbedio je mesto u Kupu UEFA tako što se posle pobede nad Sportingom u Lisabonu izjednačio sa Portugalcima po broju bodova, a u prvom meču u Rusiji bilo je 1:1.

Feliks Magat, trener Bajerna, nije bio razočaran remijem u Minhenu.

- Razmišljao sam o tome da bi utakmica mogla da se završi bez pobednika, ali niko nema razloga da bude nezadovoljan, jer smo sa prvog mesta prošli u narednu rundu takmičenja.

Roberto Manćini, šef stručnog štaba Intera, kratko je prokomentarisao meč:

- Bila je ovo utakmica u kojem su oba tima želela da pobede, bez obzira štu su već prošli dalje, a ja sam posebno ponosan na igrače koji nisu često na terenu.

Ž. Babović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.