Čudesnom Srbinu se ispunila želja! Mamić potpisao za klub iz Brazila i igraće sa Balotelijem, Sorinom, Kasanom…

Izvor: MozzartSport.com, 26.Dec.2015, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čudesnom Srbinu se ispunila želja! Mamić potpisao za klub iz Brazila i igraće sa Balotelijem, Sorinom, Kasanom…

Napadač koji je igrao u Vijetnamu, Kazahstanu, Španiji, Litvaniji, Belorusiji, Mađarskoj Bahreinu, Malti, Tajlandu je stigao i do tazbine

Koferi su uvek spakovani, a sada mu je ostvaren i san.

“Baš bih voleo da zaigram u Brazilu, zemlji moje supruge. Nebitno je u kojoj ligi. Planiram da to ostvarim 2014. godine”, rekao je srpski napadač Bojan Mamić u intervjuu za magazin MOZZART Sport 2013. godine.

Iako nije u planiranom roku, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << želja mu se ispunila. Mamić je novi igrač brazilskog trećeligaša Parnaibe. On je kompletriao listu od 26 igrača na koje trener Parnaibe računa za početak priprema 2. januara i start sezone 26. januara. Popunio je sastav u kojem je nekoliko zanimljivih prezimena poput Balotelija, Kasana i Sorina. Naravno, nije reč o poznatim asovima već o njihovim prezimenjacima iz Brazila.

Mamić je srpski fudbalski fenomen. Ponikao je u OFK Beogradu, u seniorskom fudbalu je debitovao za Mladi Obilić, promenio je još nekolicinu domaćih klubova, igrao i za Rad, ali nije ostavio neki veliki trag i 2006. se otisnuo u pečalbu što će postati priča njegovog života. Sa izuzetkom polusezone u Mladom Radniku 2010. godine i nekoliko meseci u Mladenovcu 2013. godine, Mamić je igrao isključivo u inostranstvu. Menjajući klubovi i države kao od šale. Obišao je “pola sveta”, upoznao različite kulture, igrao u nekim od najegzotičinijih destinacija na fudbalskoj mapi.

Prvi inostrani klub mu je bio beloruski MTZ Ripo, potom je igrao za litvanske klubove Atlantas i Kaunas, pa redom za špansku Murisju, mađarski Ferencvaroš, bahreinsku Rifu, Mukabu sa Malte, kazahstanski Kajsar, tajlandski Krabi, vijetnamski Da Nang, opet na Malti i na kraju je ispunio san da zaigra u Brazilu. Tačnije, u tazbini s obzirom da je suprugu iz Brazila upoznao igrajući u Mursiji 2009. godine.

Sa 19 različitih klubova za koje je igrao u 11 različitih zemalja Mamić je ispunio san mnogih fudbalera. Naučio je četiri jezika, ali i preživeo četiri klupska bankrota. Nije isključeno da u pasoš doda još neke nove pečate, mada bi kraj karijere u Brazilu bio sjajan završetak čudesne fudbalske odiseje ovog 34-godišnjeg Beograđanina.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.