Čudesni Jokić – istorijski tripl-dabl u pobedi protiv Voriorsa!

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 04:38

Čudesni Jokić – istorijski tripl-dabl u pobedi protiv Voriorsa!

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Golden Stejt Voriorse 119:103, a Nikola Jokić je upisao 123. tripl-dabl u karijeri, a 18. u sezoni.

Jokić je nastavio da igra u neverovatnoj formi posle Ol-star vikenda ostvarivši treći tripl-dabl zaredom – i to kakav.

Dvostruki MVP lige plesao je po terenu, onako kako on samo zna, a utakmicu je završio sa – 32 poena, 16 skokova i 16 asistencija.

Jokićeve poslednje tri utakmice:

Jokić je postao prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << košarkaš u istoriji koji je u tri uzastopne utakmice imao najmanje 14 skokova i 14 asistencija. Takođe, Jokić je prvi košarkaš u istoriji sa statistikom 32/16/16 i četiri ukradene lopte.

Voriorsi su pružili odličan otpor, gledali smo pravu plej-of košarku, ali su Nagetsi ipak bili raspoloženiji i zasluženo su upisali 39. pobedu u sezoni. Voriorsi su pretrpeli 27. poraz.

Golden Stejt je bolje otvorio utakmicu, a posebno raspoložen je bio Klej Tompson koji je ubacio 23 poena za samo 12 minuta na parketu. Pogađao je Klej kao nekada, međutim, aktuelni šampioni su imali odgovor.

Denver je serijom 14:0 završio prvo poluvreme, te se na pauzu otišlo sa rezultatom 61:61. Kod Nagetsa su prednjačili Jokić i Marej, dok je kod Voriorsa Tompson bio najzaslužniji za dobru igru.

Očekivao se odgovor Stefa Karija u drugom poluvremenu, jer je postigao samo četiri u prvom, i dobili smo ga, ali na kraju ovo ipak nije bilo veče najboljeg šutera svih vremena. Jokić i Marej su se pobrinuli da Denver preuzme kontrolu nad utakmicom i jednom kada došli do vođstva, do kraja ga nisu ispuštali.

Nikola je radio apsolutno sve na terenu, kontrolisao je skok, pronalazio saigrače, a i sâm poentirao. Voriorsi jednostavno nisu imali rešenja za njega i zanimljivo da je Denver upisao sedmu pobedu zaredom protiv ekipe Stiva Kera.

U pobedničkom timu, pored Jokića, maestralan je bio Marej sa 27 poena, Gordon je postigao 17, a Kaldvel-Poup 13 poena.

Kod Golden Stejta Tompson nije postigao koš od prve četvrtine, ali je ipak bio najefikasniji sa 23 poena. Kari je ubacio 20, a Kuminga 19 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jokić trećim uzastopnim tripl-dablom vodio Denver do pobede nad Golden Stejtom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2024

Košarkaši Denver nagetsa savladali su Golden Stejt voriorse 119:103. Nikola Jokić postigao je 124. tripl-dabl u karijeri i 18. u dosadašnjem delu NBA sezone.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.