Izvor: MozzartSport.com, 26.Feb.2021, 13:02

Crveno-belo srce Tomaša Součeka (VIDEO)

Sa Slavijom u Lesteru slavio i vezista Vest Hema

Fudbaleri praške Slavije pripredili su veliko iznenađenje u šesnaestini finala Lige Evrope. Posle utakmice bez golova u Češkoj, slavili su na King Pauer stadionu (2:0) i preko Lestera izborili plasman među 16 najboljih ekipa.

Veliki trijumf za Slaviju, ali i češki fudbal, ekipa Jindriha Trpišovskog je pokazala kvalitet u dvomeču sa Lisicama, te je zasluženo stigla do naredne runde. Koliko im pobeda znači >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << videlo se i po okončanju susreta. Fudbaleri lidera češkog prvenstva su ostali na terenu i proslavljali trijumf.

Imali su i jednog gosta. Putem video poziva slavlju se pridružio doskorašnji fudbaler sastava iz Praga Tomaš Souček. Ovaj 25-godišnji vezista je ponikao u Slaviji, posle devet godina u akademiji debitovao je za prvi tim 2014. godine i u narednih šest sezona ostavio dubok trag u klubu. U kasu tima sa Edena uneo je 16.200.000 evra kada je odlazio u Vest Hem, a da mu je Slavija u srcu dokazao je večeras. Utakmicu je iz udobnosti svog doma pratio putem televizijskog prenosa, u dresu koji je donedavno nosio. Momci sa kojima je do pre godinu dana delio svlačionicu oduševljeno su skandirali njegovo ime dok su euforično slavili veliku pobedu.

Zaista sjajan gest veziste, koji je u Premijer ligi ostavio fanatastičan utisak, izrastao je u vrlo ubojito oružje u rukama Dejvida Mojesa i u tekućoj sezoni već postigao osam golova u elitnom rangu engleskog fudbala, iako mu to nije primarni zadatak.

Uz Slaviju će nesumnjivo biti i u nastavku sezone na evrosceni, žrebom u Nionu danas će biti odlučeno koja je naredne prepreka Součekovog voljenog kluba.

Tomáš Souček could genuinely be the most popular man in football ????

His former Slavia Prague teammates dropped him a call after shocking Leicester and advancing in the Europa League! #UEL pic.twitter.com/nJntdNMlSF

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.