Crveno-beli ponovo zovu Delije u pomoć

Izvor: Mondo, 28.Jan.2016, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crveno-beli ponovo zovu Delije u pomoć

"Pokazalo se da pred svojim navijačima možemo da pobedimo i ekipe koje su realno bolje od nas", kaže Dejan Radonjić uoči duela sa Lokomotivom.

Foto: MN Press

U petak od 20 časova u Hali Pionir košarkaše Crvene zvezde Telekom čeka još jedan veliki ispit.

U 5. kolu Evrolige crveno-beli igraju protiv Lokomotive Kubanj, koja je je na drugom mestu tabele sa tri pobede i jednim porazom. Zvezda ima dva-dva, ali i dve vezane pobede. Treća bi bila nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << čemu se mnogi nisu nadali.

U najavi utakmice Dejan Radonjić je istakao da je svestan rivalovog kvaliteta i da zna da njegove igrače čeka izuzetno težak meč.

"Čeka nas meč protiv tima koji dugo ulaže i igra Evroligu sa velikim ambicijama. Te ambicije pokušavaju i da ostvare. Ove godine od samog starta igraju dobro. Pobedili su na 11 mečeva i to govori o kvalitetu i o načinu njihovih igara. Imali su dva bezbolna poraza, u Top 16 su samo od Fenerbahčea izgubili, a i tu su imali odličnu priliku. Pokazali su da su uz rame Feneru u našoj grupi i da će tu biti borba za prvo mesto", objasnio je Zvezdin trener i dodao:

"Lokomotiva imenom nije kao klub za koji se unapred predviđa da će igrati završnicu Evrolige, ali je sastavljena od kvalitetnih igrača, sa trenerom koji je već osvajao Evroligu i sigurno je da smo svesni ko nam dolazi i protiv koga igramo. Svesni smo da moramo da budemo iznad svojih mogućnosti da bismo pobedili".

Imaju, međutim, i crveno-beli svog aduta:

"Pokazalo se da pred svojim navijačima možemo da pobedimo i ekipe koje su realno bolje od nas", podsetio je Radonjić.

Jasno je da će Malkolm Dilejni biti najveća opasnost po koš srpskog šampiona.

"Sama činjenica da niko nije dosad uspeo da ga zaustavi je izazov za nas da probamo da mu smanjimo kvalitet. Igra sezonu života, sigurno mu je poslednja u Evropi i jasno je da ga sledeće čeka NBA ugovor, samo je pitanje koliki. Ipak, ne daje samo on kvalitet ekipi. Drejper igra sjajno. Klaver, Singlton i Rendolf takođe daju veliki doprinos. To su igrači koji mogu da rade mnogo dobrih stvari", upozorio je strateg Crvene zvezde Telekom.

"Zdravstveno stanje je dobro i svi su spremni za utakmicu", zadovoljno je konstatovao Radonjić.

"Jasno je da ćemo morati da ih zaustavimo timski i da ćemo kolektivnom igrom morati da pokušamo da im smanjimo kvalitet. Jako će biti važno da timski odigramo dobru odbranu", naglasio je Radonjić.

Sa dve vezane pobede ambicije u Evroligi su, barem među navijačima, značajno porasle. Radonjić, međutim, ne želi da se stvara euforija.

"Moj stav je da bi trebalo ići postepeno. Podsetimo bih da je u jednom trenutku situacija bila takva da je Evroliga praktično bila stavljena 'ad acta', pa su se stvari promenile, ušli smo u Top 16 i za sada je to krenulo dosta dobro. Evidentno je i dalje da je razmišljanje o terminu polufinala ABA lige i dalje za nas veoma važno", zaključio je Zvezdin trener.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.