Crvena zvezda razbila Sutjesku!

Izvor: Sportske.net, 14.Feb.2016, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda razbila Sutjesku!

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su rutinsku pobedu protiv Sutjeske rezultatom 96:67 u 24. kolu ABA JTD lige.

Crveno-beli nisu imali težak zadatak da dođu do svoje 18. pobede u sezoni, a prelomni trenutak na ovom meču bila je treća četvrtina koju je Crvena zvezda dobila rezultaton 28:15.

Jedina loša vest za crveno-bele jeste izlazak Rebića koji je morao da napusti parket zbog krvarenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Najefikasniji u timu Zvezde bio je Cirbes sa 21 poenom, a pratili su ga Simonović sa 16 i Miler sa 11. S druge strane, Vranješ je bio daleko najbolji sa 23 poena, a pored njega jedini dvocifgreni je bio Spasojević sa 16.

Gosti su pružili solidan odmor u prvom poluvremenu, iako su domaći počeli silovito i preko raspoloženih Amerikanaca Milera i Kinsija, kao i Micića i Cirbesa došli do vođstva od 12:5.

Nakon tajm auta, gosti su zaigrali malo sigurnije u napadu i zahvaljući Rašu i Šaliću prišli na -3 posle prve četvrtine (18:15).

Rebić je dobro otvorio drugu četvrtinu i vezao četiri poena iz kontri, ali je na drugoj strani raspoloženi Šalić došao do učinka od osam poena i doveo Sutjesku na -1 (25:24).

Iako je Simonović potom vezao dve trojke, Zvezda je igrala bez energije u napadu što su gosti iskoristili i mini serijom od 6:0 prešli u vođstvo - 30:33 što je nateralo Dejana Radonjića da zatraži tajm aut.

Predah je doneo rezultat, prvo su Cirbes i Micić sa linije penala vratili egal, a Dangubić trojkom i Miler prodorom zaključili su seriju 10-0. Ipak, u poslednjoj sekundi Vranješ je ubacio trojku za 40:36 i tim rezultatom otišlo se na odmor.

U trećoj četvrtini, crveno-beli su rešili sve dileme oko pobednika. U tim trenucima istakao se Miler lakim poenima i asistencijom za Cirbesa, a potom je i zakucao za dvocifrenu prednost - 50:40.

Potom je i Cirbes zakucao uz faul, da bi Nemac i u sledećem napadu došao do lakih poena za velikih +15 - 55:40.

Vranješ je držao svoj tim u igri, ubacio je novu trojku i smanjio na -13 (62:49), ali je Rebić uzvratio trojkom. Rebić je u finišu treće četvrtine morao da napusti teren zbog krvarenja, ali to nije poremetilo igru Zvezde.

Cirbes je pogodio za nedostižnih +17 pred poslednju četvrtinu - 68:51.

Iako je na startu poslednje deonice Vranješ ubacio novu trojku, Zvezda je dodala gas. Simonović je vezao dve trojke, Štimac je vezao četiri poena, da bi potom Gudurić ubacio sa linije bacanja za ogromnih +24 - 82:58.

Sutjeska je preko Popovića i Spasojevića vezala mini seriju od 5-0, ali je potom ponovo dala gas. Lazić je ubacio za tri poena, a Simonović, Dangubić, Štimac i Tejić pogađali do konačnih 96:67.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Zvezda rutinski savladala Sutjesku

Izvor: Večernje novosti, 14.Feb.2016

Rutinsku pobedu je Crvena zvezda ostvarila protiv Sutjeske (96:67) i nastavila borbu sa Cedevitom za drugo mesto u ABA ligi, dok će gosti pokušati da obezbede opstanak u nastavku šampionata. Meč je rešen u trećoj deonici koju su crveno-beli dobili sa 13 poena razlike (28:15). Stefan Jović i Luka...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.