Crvena zvezda: Finale pre finala

Izvor: B92, 11.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena zvezda: Finale pre finala



Fubaleri Crvene zvezde imaju jasan cilj - pobedu protiv Partizana i plasman u finale Kupa Srbije i Crne Gore, pošto su svesni da je to jedini put do trofeja ove sezone.

Partizan je skoro siguran šampion SCG, a u derbiju u Kupu, Crvena zvezda ima šansu da spasi sezonu i posle plasmana u finale, odbrani barem trofej u Kupu.

Trener "crveno-belih" Ratko Dostanić rekao je da je utakmica sa Partizanom "finale pre finala".

"Dobro poznajemo Partizan i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tu nema tajni", naveo je Dostanić, dodajući da je u njegovom timu jedino Milan Biševac pod znakom pitanja, zbog povrede, od koje se nije u potpunosti oporavio. "Očekujem rovosku borbu na sredini terena. Vezni red Zvezde ima vrednost, samo sutra treba je pokaže", dodao je Dostanić.

Upitan da li razmišlja o penalima, trener "crveno-belih" je naveo da njegov tim vežba izvodjenje jedanaesteraca, ali da veruje da će utakmicu rešiti pre toga. "Sve opcije dolaze u obzir, pošto je to kup takmičenje".

Defanizvac Zvezde Milan Dudić složio se sa trenerom da je meč Zvezde i Partizana "finale pre finala", iako je naveo da poštujem druge polufinaliste Kupa, Rad i Železnik.

"Ipak je ovo derbi. Nema tajni, nema taktičkih iznenadjenja. Očekuje nas bespoštedna borba, poštujemo Partizan, ali verujemo da smo bolji", naveo je Dudić.

Na pitanje da koji napadač "crno-belih" bi bio opasniji, Pjer Boja ili Obiora Odita, Dudić je rekao da su obojica odlični igrači, a da Zvezda, bez obzira na sve, "ne sme da primi gol".

Milan Biševac bio je kratak. "Praktično smo ostali bez titule prvaka, tako da je naš jedini cilj sada Kup. Sutra ćemo pokazati koliko vredimo i koliko možemo", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.