Crno na belo, poraz za oproštaj od Evrokupa

Izvor: RTS, 05.Feb.2019, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno na belo, poraz za oproštaj od Evrokupa

Alba - Partizan 97:74 (47:34). Košarkaši Partizana porazom su završili takmičenje u Top 16 fazi Evrokupa, pošto su u Berlinu poraženi od Albe.
Partizan je porazom od Ritasa u prošlom kolu izgubio šanse za prolaz među osam najboljih ekipa u Evrokupu, ali su crno-beli želeli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da u Berlinu nastave sa dobrim partijama i pobedom završe takmičenje u Evrokupu.

Partizan je bolje započeo meč, imao lepu prednost, ali je Alba napravila seriju 13:0 i u drugoj četvrtini preokrenula rezultat. Upravo je u drugoj četvrtini Alba napravila zalihe, pošto je ovaj deo igre dobila sa 29:11.
Početkom poslednje četvrtine, Partizan je napravio seriju od 8:0 - Marinković je pogodio trojku, Nikola Janković dva poena uz dodatno bacanje, a potom i Bandža Si postigao koš.
Partizan je prišao na minus pet, ali je Alba uzvratila seriju i brzo vratila prednost na 75:61, a onda mirno privela meč kraju.
Najefikasniji u domaćem timu bio je Gedraitis sa 19 poena, Gifi je dodao 17.
Za crno-bele, Marinković je postigao 18 poena, Lendejl je dodao 11, Nikolić jedan manje.
Kao prvoplasirana u grupi E, Alba će u četvrtfinalu Evrokupa igrati protiv Unikahe.
Za drugo mesto koje vodi u narednu fazu, boriće se Ritas i Monako.
Ovako je protekao meč:
22.32 - Kraj meča.
22.05 - Kraj treće deonice, rezultat je 66:53.

21.40 - Nastavljen je meč.

21.25 - Poluvreme. U drugoj četvrtini, Alba je daleko bolji rival - postigla je 29 poena, a ograničila crno-bele na svega 11. To joj je donelo prednost 47:34 na poluvremenu.
21.00 - Kraj prve četvrtine, koju je Partizan dobio sa 23:18. Renfro je postigao osam poena za crno-bele, Kliford šest za Albu.
20.45 - Počeo je meč u Berlinu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.