„Crno-beli” plove ka četvrtfinalu

Izvor: Politika, 19.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Crno-beli” plove ka četvrtfinalu

Partizan Rajfajzen – Posilipo (Italija) 7:5 (0:1, 3:2, 2:2, 2:0). – Naš šampion slomio otpor gostiju u poslednjoj četvrtini i sada ima odlične izglede da se nađe među osam najboljih u Evroligi za vaterpoliste

Partizan se dugo mučio da slomi otpor italijanskog Posilipa, ali nije bilo uzalud. Pobedio je sa 7:5 (0:1, 3:2, 2:2, 2:0) i dva kola pre kraja takmičenja po skupovima stekao odlične izglede da uđe u četvrtfinale Evrolige.

– Dva puta smo ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << lomili i slomili tek u četvrtoj četvrtini. Ovo je velika stvar za našu ekipu, – kazao je Nikola Rađen.

„Crno-beli” su nesalomivom voljom nadoknadili nedelotvornu igru s igračem više i neuobičajen početak. Prošle godine, kada su stigli do trećeg mesta na Starom kontinentu, na Banjici su i Posilipo i ostale suparnike potopili već na početku.

– Loše smo igrali, posebno s igračem više, ali smo i pored toga pobedili. Sada smo na korak od četvrtfinala i možemo mirnije da dočekamo Brešu u pretposlednjem kolu, – smatra Andrija Prlainović. – Utakmica je bila izuzetno jaka i takve su veoma potrebno našem mladom timu. Nije bilo lako da se izdrži ovakav meč.

Prvi gol na utakmici je postigao Galo, a Partizanu je dugo trebalo da pokaže da Violetijev gol ipak nije začaran što je pošlo za rukom Prlainoviću. Međutim, još dva puta su gosti vodili (preko Benčivenge i Postiljonea) i oba puta ih je naš prvak stizao (strelci Nastran i Rađen).

Treća četvrtina je konačno promenila odnos u igri. Posle vrlo lepih dodavanja Duško Pijetlović je doneo prvo vođstvo Partizanu, a nešto kasnije sličnu priliku je iskoristio i Gocić. Ali, Posilipo je bio žilav. Njegov kapiten Postiljone je smanjio na 5:4, a Štritof je izjednačio.

Kako je vreme odmicalo voda je sve više ključala od velike borbe dva, kako stvari stoje, glavna pretendenta za ulazak u četvrtfinale iz ovog skupa. Sudije su dva puta dosudile obostrano isključenje, obojici trenera dodelile žuti karton, a s italijanske klupe udaljili jednog člana stručnog štaba.

– Sudije su seckale igru, ali naši igrači su bili žrtve velike tenzije, prenesenu možda prenele iz utakmice u Napulju, koju smo izgubili s 11:10. Filipović ima problema s povredom, pa je i to uticalo na našu igru. Iz psiholoških razloga smo propustili mnogo prilika, čak i onda kad smo imali dva igrača više, ali sam ipak zadovoljan. I pored svih slabosti koje smo ispoljili – pobedili smo, – mimo svog običaja je otvorio srce trener Partizana Dejan Udovičić.

Na rasplet se dugo čekalo. Jurišale su obe ekipe, ali su se ti napadi odbijali o lukobrane pred golovima. Pokušavali su suparnici i da strpljivo pletu mrežu, međutim, nisu uspevali da izatkaju ono što su hteli. Tek dva i po minuta pre kraja Prlainović je vratio Partizanu preimućstvo. S dva igrača više, ali to u ovoj utakmici nije bilo uopšte lako.

Konačno, sve bojazni je odagnao Marko Avramović. Prvo se izborio za loptu prilikom sudijskog podbacivanja, a potom iskoristio igrača više i obezbedio verovatno presudnu pobedu Partizanu za četvrtfinale.

– Moglo je da bude i drugačije. Međutim, nama ovo nije bila ključna utakmica. Naša šansa je Barseloneta u sledećem kolu, – tešio se Boris Zloković.

Sledeće odmeravanje snaga je 6. februara. Tada Partizan dočekuje Brešu, a Posilipo Špance. U poslednjem kolu „crno-beli” idu u Barselonu, a Italijani međusobni megdan dele u Breši.

Plivalište: Banjica. Gledalaca: 1.500. Sudije: Kiseli (Mađarska) i Kloper (Holandija). Isključenja: Partizan 8(2), Posilipo 16(4).

PARTIZAN RAJFAJZEN: Kuljača, M. Nastran 1, Rađen 1, Bejli, Aleksić, D. Pijetlović 1, Prlainović 2, Gocić 1, Avramović 1, Filipović, Ivošević, Mitrović, G. Pijetlović. Trener: Dej. Udovičić.

POSILIPO: Violeti, Postiljone 2, Matijelo, Buonokore, N. Janović, Benčivenga 1, Gambakorta, Galo 1, Zloković, Štritof 1, Di Kostanco, Skoti Galeta, Negri. Trener: Silipo.

I.Cvetković

[objavljeno: 20/01/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.