Izvor: MozzartSport.com, 14.Jun.2020, 22:22

Crna noć za Galatasaraj! (VIDEO)

Neverovatan niz malera za šampiona koji će teško odbraniti tron

Milionska armija navijača Galatasaraja je sa nestrpljenjem čekala povratak fudbala na teren posle prekida sezone zbog korona virusa, ali im je nastavak sezone doneo košmar.

Galatasaraj je poražen na gostovanju skromnom Rizeu (0:2) čime je prakitčno izbačen iz trke za titulu. Šest kola pre kraja, Galata ima šest bodova manje od liderskog tandema Trabzon – Bašakšehir. Da stvari budu gore, Galatasaraj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je na duži vremenski rok ostao bez kapitena i legende kluba Fernanda Muslere.

Poznati urugvajski golman je doživeo težak lom noge i u suzama je napustio teren pre nego što su ga ambulantna kola odvezla sa stadiona. Sezona za njega je definitivno završena, a pitanje je kada ćemo ga opet videti među stativama. Ima 33 godine i ugovor na još sezonu tako da Galata može polako da krene u potragu za novim golmanom. Musleru možemo očekivati na terenu tek za nekih pola godine u najboljem slučaju, a pitanje je da li će ga čekati uloga startera. Bez obzira što je kapiten, legenda kluba, jedan od 10 igrača sa najviše mečeva u istoriji Galatasaraja i jedan od pet stranaca sa najviše utakmica u istoriji turskog šampionata.

Muslera je doživeo prelom potkolenične kosti posle sudara sa češkim napadačem Milanom Škodom u 14. minutu. Hteo je da uđe Škodi u šut na petercu, ali je Čeh proklizao i došlo je do direktnog sudara u kojem je Musleri pukla noga. Više od pet minuta mu je ukazivana lekarska pomoć, a onda je napustio teren.

Bir @Fenerbahce li olarak gs de ki tek adam olan #muslera çok gemiş olsun ????????

pic.twitter.com/gohtpw2EPr

Taraflı tarafsız herkesin saygısını kazanan, elleri küçük yüreği büyük adam geçmiş olsun. #Muslera pic.twitter.com/k3tA1wCKzG

Bio je to tek početak Galatinih muka. Škoda je posle dvadesetak minuta opet bio koban za velikana iz Istanbula. Paragvajac Zamudio je iznudio penal, Škodin udarac sa bele tačke je odbranio rezervni golman Kočuk, ali se lopta odbila Škodi na popravni i ovoga puta nije propustio priliku.

Fatih Terim je naredio ofanzivu na poluvremenu, uveo je vezistu Akpbabu i napadača Andonea umesto defanzivca Džalika i Bajrama, ali mu je plan pao u vodu posle nekoliko minuta igre u drugom delu. Očajno je Galatini odbrana reagovala u 53. minutu i dopustila Toranu da duplira vođstvo što je bila nedostižna prednost za motivisanog domaćina koji se bori za opstanak.

Ni tu nije bio kraj Galatinih malera. Manje od pola sata po ulasku na teren, rumunski napadač Florin Andone je morao da bude zamenjen. I on je teško povređen posle sudara sa Rizeovim golmanom u 70. minutu. Prve prognoze su da je i njemu polomljena noga.

Florin Andone leg break..

Warning in advance! ????????#RİZvGSpic.twitter.com/j4Xn6HCtdM

Posle svih malera, nije bilo više šanse da se šampion vrati u utakmicu...

Galatasaraj sada kasni šest bodova za liderskim tandemom sa isto toliko mečeva do kraja šampionata. Istina je da u Turskoj svako može da pobedi svakoga da bodovi nisu sigurni, ali je ovo ipak teško dostižna prednost s obzirom da Galata juri dva, a ne jednog rivala. U naredna tri kola dočekuje Gacijantep, gostuje Bašakšehiru, pa igra pred svojim navijačima protiv Trabzona. Tračak nade možda postoji...

TURSKA 1 - 27. KOLO

Petak

Fenerbahče – Kajzeri 2:1 (0:0)

/Murići 86, Luiz Gustavo 88 – Mensah 59/

Gectepe – Trabzon 1:3 (0:1)

/Ozturk 57pen – Nvakaeme 16, Ekuban 52pen, Emir ag 84/

Subota

Bašakšehir – Alanja 2:0 (0:0)

/Tekdemir 64, Višća 79p/

Bešiktaš – Antalija 1:2 (0:2)

/Ljajić 68 – Gumuš 15, Amilton 35/

Malatija – Kasimpaša 1:2 (1:0)

/Donald 45 – Tijam 61, 67/

Nedelja

Genčlerbirligi - Konja 2:1 (0:0)

/Sio 59, Ozdemir 53 - Jevtović 62/

Rize - Galatasaraj 2:0 (1:0)

/Škoda 42, Toran 53/

Gazišehir - Ankaragudžu 1:1 (1:0)

/Maksim 25 penal - Skarione 51/

Ponedeljak

20.00: (1,55) Sivas (4,10) Denizli (6,00)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.