Čović: Nema opuštanja, fokus na teren

Izvor: RTS, 15.Apr.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Nema opuštanja, fokus na teren

Plejmejker Crvene zvezde Filip Čović posle sinoćnje pobede svog tima nad ekipom Budućnosti (107:69) i vođstva od 2:0 u finalu ABA lige, rekao je da nema opuštanja i da moraju da se fokusiraju na teren. Finalna serija nastavlja se u sredu u Podgorici, kada će Crvena zvezda i Budućnost od 19 sati odigrati treći meč.
"Jako je bitno posle ovih rezultata koje smo ostvarili u prve dve finalne serije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se ne opuštamo, da imamo fokus samo na teren i da nas ništa drugo ne zanima. To je jedna od stvari koje bi trebalo da radimo. Važno je da se fokusiramo samo na teren. Ove dve utakmice su završene i iza nas su, a tako i mora da bude, da se ne opustimo za narednu utakmicu", rekao je Čović novinarima posle sinoćnjeg meča.

Iako su crveno-beli pobedili sa skoro 40 poena razlike, Čović je istakao da je pobeda bila ubedljivija nego što se očekivalo.
„Sigurno je da uvek očekujete teži posao. Iako rezultatski deluje da je to bilo lako, krvavim radom smo došli do ovoga. To nam je jako bitno i to nam znači. Pobeđujemo kao tim. Nama je dovoljan jedan poen razlike da pobedimo. Da smo pobedili ove dve uakmice sa po pola koša razlike, opet bi bilo isto. Mislim, bilo bi isto, ali ovako je lakše i bolje", rekao je Čović.
Pet košarkaša Crvne zvezde utakmicu su završili sa dvocifrenim brojem poena. Tu petorku predvodio je Stratos Perperoglu sa 17 poena, Kej Si Rivers je ubacio jedan manje, Ognjen Dobrić je upisao 12, dok su Bili Beron i Majkl Odžo stali na po 10 poena.
"Nisam ispratio statistiku stvarno. Super, prošla utakmica je bila svi sedam, osam poena. Bili je iskočio sa 18. Eto, ponavlja se i to je stvarno bitno. Igramo kao tim, to vidite na terenu", zaključio je Čović koji je svoj doprinos pobedi dao sa devet poena i sedam asistencija.
Posle dve utakmice u Beogradu Crvena zvezda vodi sa 2:0 u duelu sa Budućnošću. Finalna serija nastavlja se u sredu u Podgorici, kada će Crvena zvezda i Budućnost odigrati treći meč.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čović: Ne smemo da se opustimo; Beron: Još jedan korak

Izvor: Večernje novosti, 15.Apr.2019

Koncentracija je možda i najvažnija stvar u seriji. Bože daj da bude samo još jedan meč - kaže Čović. Pripreme za Podgoricu? Karađorđeva i ćevapi - šali se Odžo Još jedna pobeda i titula. Poznata pesma navijača Crvene zvezde može da se primeni na trenutno stanje...

Nastavak na Večernje novosti...

Zvezdina "meč lopta" " na O2 TV!

Izvor: B92, 15.Apr.2019

Treća utakmica finalne serije ABA lige između Crvene zvezde i Budućnosti biće direktno prenošena na televiziji O2.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.