Čović: Ne očekuju se promene u Zvezdi

Izvor: Mondo, 30.Nov.2018, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Ne očekuju se promene u Zvezdi

"Dobre partije pružaju stranci, ali i domaći igrači", kaže prvi čovek crveno-belih o urađenom na startu 2018/19.

Posle dva meseca sezone, nakon kojih je Crvena zvezda mts na čelu ABA lige sa skorom 9-0 i na trećem mestu tabele Grupa A Evrokupa, sa skorom 4-4, na Malom Kalemegdanu mirno prave jesenji presek.

"Zadovoljan sam onim što smo uradili. U ABA ligi imamo 9-0, što se tiče Evrokipa, tu smo na 4-4 i tu sam takođe zadovoljan. Sve ide po planu, bez >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nervoza, bez euforije, korak po korak i utakmicu po utakmicu", rekao je predsednik Zvezde Nebojša Čović u petak, na promociji novog sponzorskog ugovora u klupskim prostorijama.

Dok većina timova u regionu pravi manje ili veće promene, među crveno-belima je na tom polju mirno i tako će i ostati, uverava prvi čovek crveno-belih, upitan za učinak inostranih igrača.

"Ne očekuju se promene", rekao je on.

"I ne pružaju dobre partije samo stranci, već i domaći igrači, koje su neki nazvali 'statističkom greškom', odnosno njihov učinak. To nije slučaj ni po minutaži, ni po učinku. Zvezda ima 15 igrača i nije bitno ko je stranac", dodao je Čović.

"Ne mogu da kažem da je liga super samo kada je Zvezda prva, kao što neki pokušavaju da kažu kad oni ne učestvuju u nekom takmičenju. Ko broji koliko Turaka ima u Feneru ili koliko Nemaca u Bajernu, Španaca u Realu... Ovo je profesionalna oblast i profesionalni sport".

Foto: MN Press

O Trinkijeriju...

Upitan za Partizanovog trenera Andreu Trinkijerija i kontakte s njim, Čović je rekao da se nisu sreli od Italijanovog dolaska u Beograd. "Nisam se video s njim, mislim da je on dobar trener. Tokom leta smo pričali i nema tu šta da se spekuliše. Razgovarali smo i nismo se dogovorili. On je trener drugog kluba i pustimo ga da radi".

Tokom ove nedelje ozvaničeno je da će Evroliga od sledeće sezone biti jača za Asvel i Bajern, nove vlasnike "licenci". Upitan za to proširenje najjačeg takmičenja, Čović je rekao...

"To je očekivano i najavljivano. Asvel i Bajern su dali preko 20 miliona evra i očigledno da je kompletan svetski i evropski sport zasnovan na jakoj finansijskoj podršci. Videćemo kakva će organizacija Evrolige biti u idućoj godini, s obzirom na to da sad imamo 30 kola plus plej-of, plus Fajnal-for".

"Očekujem da Evrolige ide na 20 klubova i mislim da je naš region malo zapostavljen, ali radićemo zajedno na tome. Da bi region bio bolje pozicioniran moramo da projektujemo veći stepen jedistva i manji stepen primitivizma. Mislim da je to svima u regionu u interesu i očekujem da ćemo svi sazrevati. Naši klubovi moraju da dostignu 60-70 odsto budžeta klubova koji su na 15-20 miliona evra po sezoni. To neće biti lako, ali budimo optimisti".

Upitan da li bi ABA liga mogla da se nada da opet dobije dva sigurna mesta u Evroligi, Čović je podsetio da bi "Jadran" mogao da ima dva predstavnika kroz sledeće sezone, sa aluzijom na Evrokup i prohodnost kroz to takmičenje.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.