Čović: Garantujemo bezbednost Turcima, neka Ataman dođe u Srbiju da se još jednom izvini

Izvor: Sportal.rs, 10.Jan.2015, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Garantujemo bezbednost Turcima, neka Ataman dođe u Srbiju da se još jednom izvini

Predstojeća utakmica Top 16 faze između Crvene zvezde Telekom i Galatasaraja izazvala je veliku pažnju, prvenstveno zbog ubistva navijača Marka Ivkovića, u Istanbulu. Spekuliše se da bi zbog toga meč u "Kombank areni" mogao da bude odigran bez prisustva navijača. Povodom toga, na sajtu crveno-belih između objavljena je izjava predsednika Crvene zvezde Nebojše >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Čovića.

- Posle dopisivanja sa Evroligom i brojnih kontakata, zbog specifičnosti utakmice, a sve zbog dešavanja u Istanbulu (ubistvo Ivkovića) tražio sam prijem kod premijera Srbije Aleksandra Vučića, kako bismo zajedno prevazišli postojeću situaciju. Zvezda će predložiti da naša država odobri dolazak treneru Galatasaraja Atamanu. Nemamo nijedan razlog da se plašimo da se plašimo Galatasaraja sa njim ili bez njega. Želimo da sa državnim organima preuzmemo odgovornost za organizaciju meča. Želimo da pokažemo hrabrost i izdignemo se iznad situacije. Evroliga nam je potvrdila da u Beogradu neće biti dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača. Tako će da bude i u slučaju meča u Istanbulu - kazao je Čović i dodao da će publike u Beogradu biti.

- Niko nije zabranio prisustvo navijača, ali se spominjala mogućnost da se igra van Srbije, ako Atamanu ne bude dozvoljen ulazak. Nama to ne odgovara. Sam Ataman je davao izjave kakve je davao (da su navijači Zvezde teroristi prim. aut.), a posle toga se izvinjavao. Najbolje je da dođe u Srbiju i da se ovde pred medijima izvini za sve što je rekao o srpskom narodu i navijačima Zvezde. Već je to uradio, ali kada sve to ponovi ovde to će dati veći stepen iskrenosti. Nećemo da se sakrivamo iza bilo kog ministarstva. Ići ćemo kod premijera i nadamo se da će imati poverenja u naa da možemo da organizujemo meč. Znam da će biti komentara, ali nema razloga da se krijemo - objasnio je Čović.

- Sport ne bi trebalo da razdvaja države i smatramo da će naša Vlada podržati predlog. Od naših navijača očekujem korektno navijanje. Galatasaraju garantujemo potpunu bezbednost, na mnogo većem stepenu nego što smo mi imali u Istanbulu. Očekujemo da dođe i njihov predsednik - zaključio je prvi čovek Zvezde.

Kompletnu izjavu možete da pogledate OVDE.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

Čović: Ataman može da dođe

Izvor: RTS, 10.Jan.2015

Tragedija u Istanbulu, u kojoj je život izgubio navijač Crvene zvezde Marko Ivković, podigla je mnogo prašine, ne samo u navijačkim krugovima. Nepromišljena izjava trenera Galatasaraja Ergina Atamana, koji je navijače crveno-belih nazvao teroristima, izazvala je mnogo bure, a turski trener...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.