Čovek sa dve desne noge: Danas je preminuo od srčanog udara, a imao je jednu sposobnost koju NI DANAŠNJI fudbaleri ne uspevaju da savladaju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 14:05

Čovek sa dve desne noge: Danas je preminuo od srčanog udara, a imao je jednu sposobnost koju NI DANAŠNJI fudbaleri ne uspevaju da savladaju (VIDEO)

Apsolutno mu je bilo nevažno sa koje strane se izvodi slobodan udarac.

Ikona namačkog i svetskog fudbala Andreas Breme preminuo je u 64. godini od posledica srčanog udara.

Legendarni levi bek ostaće upamćen po golu iz penala u 85. minutu kojim je Nemačka u finalu Svetskog prvenstva 1990. godine u Italiji pobedila Argentinu predvođenu Dijegom Maradonom.

Ipak, ostaće upamćen po još jednom vanserijskom segmentu. Iako rođen desnonog, Breme je naime bio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jedan od fudbalera koji su se najbolje služili sa obe noge u istoriji igre.

Nadaleko je čuven po tome što je sa desne strane izvodio kornere levom nogom, a sa leve desnom. Isti slučaj je bio sa slobodnim udarcima. Kada je pozicija bila pogodnija za levonogog igrača, on je koristio levu nogu i obrnuto, a sa obe strane je lopta išla jednakom silinom i preciznošću.

Bio je i inače poznat kao jedan od najubojitijih izvođača prekida, a podatak da je jednako dobar bio sa obema nogama samo dodaje na tom dostignuću.

I bilo je nekoliko fudbalskih giganata u istoriji koji su se izveštili da i desnu i levu nogu koriste jednako dobro, na primer Bobi Čarlton i Paolo Maldini, međutim Breme je najdalje otišao u ovoj disciplini i simbol je te fudbalske sposobnosti koju i u današnjem fudbalu nijedan poznati fudbaler ne poseduje u dovoljnoj meri da može da kombinuje udarce zavisno od pozicije.

Kao što se za neke ljude kaže da imaju "dve leve noge", tako se mirne duše za Bremea istom logikom može reći da je imao "dve desne".

Tokom bogate karijere Breme je 86 puta branio boje reprezentacije Nemačke, a igrao je za Kajterslautern, Bajern Minhen i Inter.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.