Čovek koji je Jokića doveo u Denver otišao u Čikago

Izvor: RTS, 10.Apr.2020, 10:05

Čovek koji je Jokića doveo u Denver otišao u Čikago

Litvanac Arturas Karnišovas napustio je Denver i preuzeo funkciju izvršnog potpredsednika košarkaških operacija čuvenih Čikago Bulsa.
Tako su se najave, o kojima smo pisali pre nekoliko dana, pokazale kao relevantne, te je Karnišovas Kolorado zamenio Ilinoisom.

On će u ”vetrovitom gradu” imati ”odrešene ruke” da kreira tim koji će sprovesti potpunu reorganizaciju upravljačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dela slavne franšize. 
Prvi zadatak biće mi izbor novog generalnog menadžera, kao i celekupnog ”front ofis” tima.
Karnišovas je kao student četiri godine proveo igrajući za Univerzitet Siton Hol, pre nego što se vratio u Evropu, gde je proveo celu igračku karijeru (Statiba, Šole, Barselona, Olimpijakos, Fortitudo Bolonja). Potom se vratio u Ameriku, radio u kancelariji NBA i kao skaut Hjustona, pre nego što je 2013. godine otišao u Denver, gde je radio u menadžmentu sve do ovog ”transfera”
Čoveka koji je imao izuzetno veliku ulogu u biranju i razvoju Nikole Jokića u Denveru, kao i u pravljenu respektabilnog plej-of tima Nagetsa, u Čikagu će dočekati težak zadatak.
Mlade zvezde tima Zek Lavin i Lauri Markanen zatražili su trejd, odnosno odlazak iz tima koji ni treću godinu zaredom neće igrati u doigravanju.
U trenutku prekida sezone Bulsi su bili na 11. mestu Istoka sa skorom 22-43.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.