Ćorluka: Moramo da popravimo igru u napadu

Izvor: B92, 17.Jun.2021, 21:13

Ćorluka: Moramo da popravimo igru u napadu

Pomoćni trener Hrvatske Vedran Ćorluka rekao je da ekipa radi na popravljanju realizacije uoči utakmice protiv Češke.

Hrvatska je u prvom kolu Evropskog prvenstva izgubila od Engleske sa 0:1, a Ćorluka je rekao da njegovi igrači moraju da misle na igru u napadu.

Fudbaleri Hrvatske igraju u petak od 18 časova u Glazgovu protiv Češke, utakmicu drugog kola Grupe D na Evropskom prvenstvu.

"Znamo da je u poslednje vreme naš problem realizacija. Radimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na tome da to popravimo za narednu utakmicu. Siguran sam da ćemo biti mnogo bolji i opasniji", rekao je Ćorluka.

Ćorluka je 2016. godine igrao protiv Češke na Evropskom prvenstvu, kada je njegova ekipa vodila sa 2:0, ali je utakmica završena 2:2.

"Česi su sada mnogo dinamičniji tim, mnogo brži i mislim da su neprijatniji, pa će to biti teže za nas", naveo je on.

Češka je u prvom kolu pobedila Škotsku sa 2:0 golovima Patrika Šika.

"Nećemo ga striktno čuvati, pošto to nikada nismo radili, a nećemo raditi ni u petak", dodao je pomoćni trener vicešampiona sveta.

"Oni su veoma opasni u napadu i sigurno je da nećemo pojuriti za tri boda od samog početka. Želimo da pobedimo, ali pokušaćemo to da uradimo na mirniji način, da ne ostavimo Česima prostor za kontranapade i opasne situacije", naveo je Ćorluka.

Prema ocenama, hrvatski fudbaler Luka Modrić nije ispunio očekivanja u prvoj utakmici na Vembliju, ali u češkom timu ne misle da je osvajač Zlatne lopte iz 2018. godine izgubio sposobnost da diktira igru na sredini terena.



"On je odličan igrač i to dokazuje u svakoj utakmici. Postigao je toliko toga",
rekao je golman Tomaš Vaclik.

Odbrambeni igrač reprezentacije Češke Ondrej Čelustka rekao je da je Modrić "mozak igre hrvatskog tima".

Češka ima tri boda i pobedom bi mogla da se plasira u osminu finala.



"Nećemo se kockati i ići na remi. Nemoguće je to uraditi. Izaći ćemo na teren sa namerom da pobedimo",
rekao je pomoćni trener Češke Jirži Čutri.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.