Izvor: MozzartSport.com, 10.Avg.2020, 19:38

Cork loše blefira: Ko se seća slučajeva Dembelea i Obamejana, zna da sve zavisi od Sanča i Junajteda

Raniji istupi Borusijinog direktora pokazuju da nije baš tako jak na rečima...

Borusijini nalozi na društvenim mrežama usijali su se od pregleda zbog izjave direktora Mihaela Corka da je "konačna odluka da Džejdon Sančo ostaje", čime su se naizgled srušile nade vrhuške Mančester junajteda da ovog leta završi posao vredan preko 200.000.000 evra, kada se uzmu obeštećenje, bonusi, provizije, plata...

Cork je prepun samopouzdanja izašao u javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa izjavom da Sančo ostaje Dormtundov, pošto Junajted nije uspeo da dostavi zvaničnu ponudu do 10. avgusta, što je bio krajnji rok na Vestfalenu da uopšte uđe u razgovore za transfer. Njegove reči podsetile su na njegove slične istupe u prošlosti, kada je takođe tvrdio jedno, da bi se nešto kasnije dogodilo sasvim drugo. Naravno, radi se o prelasku Usmana Dembelea u Barselonu, odnosno Pjer Emerika Obamejana u Arsenal, što su dva od tri transfera koja su Borusiji donela najveći prihod u dosadašnjoj istoriji.

Upravo zato malo je onih koji su ozbiljno shvatili Corkove reči kada je budućnost Džejdona Sanča u pitanju. Ako vratimo film, setićemo se kako je izgledala transfer sapunica Usmana Dembelea pre njegovog konačno transfera u Barselonu za preko 140.000.000 evra u leto 2017. godine.

“Usman Dembele ima dugoročni ugovor sa Dortmundom (tada do juna 2021. pr. au) i biće sa nama i naredne sezone“.

Ovo su bile Corkove reči u junu 2017. Dva meseca kasnije, Dembele je otišao u Barselonu pošto je izvršio veliki pritisak na upravu Dortmunda da ga puste na stadion Kamp Nou. Tih dana klub se obrušio na Masima Mariotija, čoveka koji je bio zadužen za Usmanovo privikavanje na život u Nemačkoj, takođe je bio i njegov prevodilac, zato što je Francuz nestao na tri dana, bez da se ikome javio. Marioti je kasnije otkrio da ni sam nije znao gde je Dembele nestao, da je pokušao da dođe do njega i slao mu poruke da se pojavi u klubu. Kasnije se ispostavilo da je pobegao kod majke u Francusku, nezadovoljan jer ga Dortmund ne pušta u Barselonu. Ubrzo posle tog incidenta, francuski krilni napadač otišao je na Kamp Nou.

Gotovo istovremeno, tačnije u julu 2017. godine Mihael Cork je imao velikih problema da zadrži Pjer Emerika Obamejana na Vestfalenu posle još jedne vrhunske sezone u kojoj je Gabonac postigao 31 ligaški pogodak na 32 utamice.

“Za nas je prelazni rok završen. Tajming je izuzetno važna stvar za nas i to je presudan faktor“, izjavio je Cork na pitanje novinara Kikera da li Obamejan ostaje ili ide.

Ova izjava setakođe poklapa i sa vremenom kada je Dembele još bio u klubu. Malo više od mesec dana kasnije je otišao. A Obamejan je, istini za volju, ostao. Ali ne dugo... Nepunih šest meseci kasnije Dortmund je prošao kroz pakao sa Obamejanom zbog Arsenalovog interesovanja. Frustrirani su bili Mihael Cork i njegov kolega Hans Joakim Vacke zbog svega što je Gabonac uradio tada.

Obamejan je nakratko bio izbačen iz sastava pošto se nije pojavio na treningu pred meč sa Volfzburgom, a Cork je naglas govorio da ponašanje vrsnog golgetera neće biti tolerisano. Ubrzo su usledili razgovori Dortmundovih direktora i Obamejana koji su u javnosti bili okarakterisani kao “sporni“ jer se napadač, prema Corkovim rečima, ponašao loše, odnosno van onoga na šta su u klubu navikli na njega. Obamejan je nakratko bio suspendovan i u novembru.

Dormtund je uporno odbijao sve Arsenalove napade na Obamejana, a ovaj je na sve načine pokušavao da izboksuje transfer na Emirejts, jer mu je bilo dosta da klub stalno gleda u leđa Bajernu. Tadašnji šef stručnog štaba Piter Šteger nije želeo ni da čuje da se Obamejan vrati u postavu dok se ovaj ne izvini svlačionici zbog ponašanja. To se nije dogodilo, a poslednjeg dana zimskog prelaznog roka 2018. prešao je u Arsenal za bezmalo 64.000.000 evra.

Ko se seća ovih događaja, zna da transfer Džejdona Sanča u Mančester junajted zavisi iskljuičivo od igrača i kluba S Old Traforda. Zbog toga, navode ostrvski mediji, Junajted nijednog trenutka nije za ozbiljno shvatio Dortmundovo uvođenje rokova i 10. avgust kao konačni datum do kojeg može da se razgovara o transferu koji će ući u red najskupljih svih vremena.

Ako se Ed Vudvord, koji odavno trpi žestoke kritike zbog načina rada na transfer pijaci, pojavi sa koferom punim para i na sto baci 120.000.000 evra, a istovremeno Džejdon Sančo odluči da mu je ipak lepše na Teatru snova, očekujte da će posao biti završen pre zatvaranja tržišta u oktobru...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.