Izvor: MozzartSport.com, 26.Jan.2021, 00:31

Clásico Hidalguense - Pačuka i Kruz Azul u derbiju traže prve pobede

U trećem kolu meksičke Klausure dva stara rivala ukrstiće koplja

Počela je nedavno meksička Klausura, a u trećem kolu na programu je veliki derbi. U Klasiku Idalguense sastaju se Pačuka i Kruz Azul (04.00). Stari rivali u prva dva kola nisu osetili slast pobede, četa Paula Pezolana remizirala je sa Huarezom i Leonom uz samo jedan postignut pogodak (delo iskusnog Maura Kuiroge). Asteci su sa druge strane upisali dva poraza, bez postignutog gola. Zato će >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << večerašnji derbi imati veliki značaj, obe ekipe pobedom nad velikim rivalom žele da poprave gorak ukusan sa početka Klausure, koja u čast zdravstvenih radnika i njihovoj borbi protiv virusa korona ove sezone nosi naziv Torneo Gardijanes.

Rivalstvo Tuzosa i Sementerosa datira od aprila 1939. godine. Priča se i dan danas o derbiju odigranom 1960. godine, koji je Pačuka dobila sa 5:0. Susret je obeležio napadač pobedničke ekipe Francisko Moasir Santos, koji je tokom čitavog meča trpeo uvrede protivničkih navijača. Posle ubedljve pobede uzeo je makaze i isekao jedan transparent navijača Kruz Azula - malo je reći da je nastao haos.

Pačuka je jedan od osnivača meksičke Primere i sa šest titula jedan od najuspešnijih klubova u državi. Osvojili su Tuzosi i pet trofeja u Konkakaf Ligi šampiona, kao i jedan u Kopa Sudamerikana.

Kruz Azul je još uspešniji, Primeru je osvajao u osam navrata, uspešniji u Meksiku su samo Toluka (10), Guadalahara (12) i Klub Amerika (13). Na međunarodnoj sceni može da se pohvali sa šest titula u Konkakaf Ligi šampiona, što je drugi najbolji rezultat u istoriji takmičenja. Asteci su i prvi tim iz Konkakaf zone koji se domogao finala Kopa Libertadores (klubovi iz Meksika su dobijali pozivince od 1998. do 2017. godine), izgubili su posle lošijeg izvođenja penala od Boke Juniors 2001. godine. Tim je osnovan pre 93 godine u gradu Jaso, u državi Idalgo, ali je od 1971. godine u Meksiko sitiju. I pored toga održao je rivalstvo sa Pačukom, kako je osnovaj u istoj državi u centralnom delu Meksika.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U prethodnom duelu slavili su Sementerosi, gol odluke je sredinom septembra u devetom kolu Aperture postigao Džonatan Rodrigez, duboko u sudijskoj nadoknadi.

U ekipi Pačuke igra i nekoliko igrača poznatih ljubiteljima fudbala sa Starog kontinenta, napad predvodi bivši fudbaler Olimpijakosa Felipe Pardo, koji je u klubu na pozajmici iz Toluke. Društvo mu pravi bivši fudbaler Las Palmasa, Luga i Deportivo Alavesa, Argentinac Mauro Kuiroga, dok je glavna uzdanica trenera Pezolana u zadnjoj liniji Gustavo Kabral, dugogodišnji igrač Selte iz Viga. Mrežu Tuzosa čuva svojevremeno najtalentovaniji golman Argentine, 34-godišnji Oskar Ustari, koji se u Evropi okušao u Hetafeu i Sanderlendu.

Kruz Azul je Aperturu okončao na četvrtom mestu na tabeli, da bi potom u polufinalu ispao od Pumasa, posle nestvarnog dvomeča (dobili prvi meč sa 4:0, pa izgubili drugi istim rezultatom i ostali bez plasmana u finale zbog lošije pozicije na tabeli pred plej-of). Pačuka je sa devetog mesta igrala doigravanje za plasman u plej-of, da bi u četvrtfinalu ispala takođe od Pumasa (posle samo jednog pogotka u dvomeču).

MEKSIKO, KLAUSURA - 3. KOLO

Utorak

04.00: (2,25) Pačuka (3,10) Kruz Azul (3,20)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.